GODFRIEDDEVRIES

 1. Voor de afdeling Communicatie van de HvA maakte ik deze registratie van de Open Dag.

  # vimeo.com/40148679 Uploaded 14 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 2. Voor Jort Kelders 925.nl maakte ik deze promo ten bate van de Hakken Pakken Run 2012.

  # vimeo.com/42540765 Uploaded 20 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 3. Diverse automerken hebben een model dat in de loop der tijd tot legendarische proporties is uitgegroeid. Denk aan de DS van Citroën, de 911 van Porsche en natuurlijk de 900 van SAAB. Het karaktervolle model dat van 1978 tot 1994 werd gemaakt, kreeg letterlijk vleugels toen het Zweedse merk als een van de eerste autobouwers de auto uitrustte met een turbomotor.

  Maar wie was de man achter de auto die bij zoveel auto- en SAAB-liefhebbers in de wereld het hart sneller doet kloppen? De bevriende cameramannen Georges van Wensveen en Godfried de Vries en journalist Leo Alexander Schlangen trokken de stoute schoenen aan en reisden in een zwarte SAAB 900 turbo naar Zweden. Gedurende drie dagen trokken ze op met Björn Envall (69), de Chief Design die bij SAAB verantwoordelijk is geweest voor de bestverkochte en meest ‘iconeske’ SAAB allertijden.

  De 25 minuten durende documentaire geeft de kijker een persoonlijk en uniek inkijkje in de totstandkoming van een bijzondere auto. Maar geeft vooral ook een indruk van de werk- en denkwereld van een beroemde SAAB-ontwerper, inclusief schetsboeken, een merkwaardig beeldje voor een motorkap en bizarre toevalstreffers tijdens het maakproces. Tevens komen de teamleden aan het woord die samen met Björn Envall aan de SAAB 900 werkten.

  Thunder. Björn Envall, de godfather van de SAAB 900 is informatief en onderhoudend voor liefhebbers van SAABs, auto’s in het algemeen, design en geniale geesten. De documentaire duurt 25 minuten en is door Donders bedacht en geproduceerd.

  Ga naar donders900.nl voor meer informatie en om de DVD te bestellen.

  # vimeo.com/35251733 Uploaded 3,890 Plays / / 1 Comment Watch in Couch Mode
 4. Kozijnenfabrikant Reynaers wilde graag de flagstore, het 'Ideeënplein' van Schipper Kozijnen onder de aandacht brengen bij hun doelgroep. Belangrijk was om geen commercial te maken. Er werd gekozen om in 3 delen het verhaal van het nieuwbouwproject aan het Simon van Slingelandplein te vertellen.

  # vimeo.com/38430735 Uploaded 3 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode
 5. Kozijnenfabrikant Reynaers wilde graag de flagstore, het 'Ideeënplein' van Schipper Kozijnen onder de aandacht brengen bij hun doelgroep. Belangrijk was om geen commercial te maken. Er werd gekozen om in 3 delen het verhaal van het nieuwbouwproject aan het Simon van Slingelandplein te vertellen.

  # vimeo.com/38431178 Uploaded 9 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode

Follow

GODFRIEDDEVRIES

godfrieddevries Plus

Welkom op mijn Vimeo-kanaal. Hier vind je een deel van mijn werk. Veel kijkplezier!

Browse This Channel

Shout Box

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels. Channels