1. Η αυτόματη εκτύπωση κωδικών στη συσκευασία βοηθά στις εξαγωγές
  Η περίπτωση της Γαία Τρόφιμα ΑΒΕΕ

  Η εταιρεία
  Η Γαία Τρόφιμα είναι μια κατ’εξοχήν εξαγωγική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1995 για να καλύψει το κενό που υπήρχε στις διεθνείς αγορές όσον αφορά επώνυμα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα. Τα προϊόντα της εξάγονται σε 18 χώρες, ενώ το 82% των πωλήσεών της (15 εκατ. ευρώ το 2012) προέρχεται από τις εξαγωγές. Το εργοστάσιο της Γαία Τρόφιμα συνολικής επιφάνειας 6.5000 τ.μ. διαθέτει τρεις αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής για ελαιόλαδο, ελιές, πάστες, ντιπ, σάλτστες και άλλα βιολογικά προϊόντα.

  Η ανάγκη
  Σύμφωνα με τον Αθανάσιο Κερασιώτη, διευθυντή παραγωγής της Γαία Τρόφιμα ABEE, η σωστή κωδικοποίηση των συσκευασιών «βοηθά την εταιρεία να προσφέρει αυτό που ο πελάτης/διανομέας απαιτεί στις χώρες που κάνουμε εξαγωγή: δηλαδή, αυτόματη ιχνηλασιμότητα και αυτόματο τρόπο logistics σε όλη τη γκάμα των προϊόντων μας. Γιατί όλες οι κινήσεις πλέον γίνονται με βάση τους γραμμωτούς κώδικές των προϊόντων. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι αποθήκες των διανομέων μας, κυρίως στη Γερμανία, στις Σκανδιναβικές χώρες και στην Αμερική, είναι πλήρως αυτοματοποιημένες».

  Η λύση
  Η εκτύπωση κωδικών στα προϊόντα ελαιολάδου αφορά τόσο το επίπεδο της ατομικής συσκευασίας λιανικής πώλησης (φιάλη) όσο και το επίπεδο των ομαδικών συσκευασιών διακίνησης (κιβώτια). Η ενοποιημένη επισήμανση σε όλα τα επίπεδα της συσκευασίας έχει ιδιαίτερη σημασία για τη διασφάλιση τόσο της ιχνηλασιμότητας όσο και της ομαλής ροής της πληροφορίας κατά τις διαδικασίες logistics.

  Η συνολική λύση εκτύπωσης που δόθηκε από τη Θεοδώρου Αυτοματισμοί επιτρέπει:
  • την αυτόματη εκτύπωση μεταβλητών πληροφοριών (ημ. λήξης, κωδικοί παραγωγής) πάνω στην ετικέτα της φιάλης ελαιολάδου
  • την αυτόματη εκτύπωση και επικόλληση ετικέτας πληροφοριών logistics (barcode, στοιχεία εταιρείας, στοιχεία πελάτη, κωδικός lot, λογότυπο) στο χαρτοκιβώτιο

  Για την εκτύπωση πάνω στο προϊόν, χρησιμοποιήθηκε σύγχρονος βιομηχανικός εκτυπωτής εκτόξευσης μελάνης συνεχούς ροής (Domino Inkjet), ενώ για την εκτύπωση πάνω στο χαρτοκιβώτιο χρησιμοποιήθηκε αυτόματο σύστημα Print & Apply.

  Τα οφέλη
  Τα οφέλη που προέκυψαν από τις λύσεις αυτόματης εκτύπωσης για τη Γαία Τρόφιμα ήταν τα εξής:
  • Κάλυψη απαιτήσεων για ιχνηλασιμότητα
  • Κάλυψη απαιτήσεων logistics από τους πελάτες εξωτερικού
  • Αύξηση παραγωγικότητας λόγω αυτοματοποίησης
  • Οικονομία στην κατανάλωση μελανιών
  • Ελαχιστοποίηση του ανθρώπινου λάθους
  • Μείωση κόστους μέσω της αυτόματης ετικετοποίησης

  # vimeo.com/66564479 Uploaded 81 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode

 2. Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ

  "Μείωση κόστους συσκευασίας στον κλάδο του τυποποιημένου έτοιμου φαγητού"

  # vimeo.com/17208056 Uploaded 42 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode

 3. Theodorou Automation SAICT Presentation at SAP Forum 2008 in Athens.

  # vimeo.com/2177630 Uploaded 120 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode

 4. Case Study: "Αυτόματο Σύστημα Εκτύπωσης & Επικόλλησης Ετικετών σε Σκαφάκια". Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ. theodorou.gr

  # vimeo.com/2405222 Uploaded 1,136 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode

 5. Case Study: "Αυτόματη Επικόλληση Ετικετών και Online Εκτύπωση Ημερομηνίας Λήξης, LOT και Barcode". Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ. theodorou.gr

  # vimeo.com/2882423 Uploaded 1,367 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode

Follow

Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ

Theodorou Group

Η Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ εξειδικεύεται από το 1985 στους εξής τομείς:

1. Κωδικοποίηση και Ταυτοποίηση Προϊόντων
2. Έλεγχος Βάρους
3. Ιχνηλασιμότητα & Διαχείριση Παραγωγής

Έχουμε περισσότερες από 15.000 επιτυχημένες εφαρμογές σε όλους τους κλάδους της Βιομηχανίας και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Συνεργαζόμαστε με τους μεγαλύτερους και πιο καταξιωμένους στον τομέα τους Oίκους (Domino, Zebra,


+ More

Η Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ εξειδικεύεται από το 1985 στους εξής τομείς:

1. Κωδικοποίηση και Ταυτοποίηση Προϊόντων
2. Έλεγχος Βάρους
3. Ιχνηλασιμότητα & Διαχείριση Παραγωγής

Έχουμε περισσότερες από 15.000 επιτυχημένες εφαρμογές σε όλους τους κλάδους της Βιομηχανίας και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Συνεργαζόμαστε με τους μεγαλύτερους και πιο καταξιωμένους στον τομέα τους Oίκους (Domino, Zebra, Motorola, Datamax, Herma, Mettler Toledo, Mettler Toledo Garvens).

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην Tεχνική Yποστήριξη των πελατών μας, με 45 έμπειρους μηχανικούς και 7 οργανωμένα Κέντρα Υποστήριξης (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Κύπρος). Η εταιρία μας είναι πιστοποιημένη με ISO 9001/2000 για το σύνολο των δραστηριοτήτων της.

Browse This Channel

Shout Box

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels. Channels