Web 2.0 tools in het onderwijs

De Street View functie in Google Maps is een handige tool, o.a. bruikbaar in de lessen aardrijkskunde. Maar dat je nog veel meer kan met die panoramafoto's bewijst het ontwerpbureau Teehan + Lax (Toronto). Zij maakten van Street View-beelden indrukwekkende hyperlapses. Dat is een combinatie van een timelapse en een vegende camerabeweging.

Als je zo iets zelf wil maken, dan kost je dat dagen filmen en monteren voor een video van pakweg 30 seconden. Zij maakten een simpele interface en stelden dit begin april 2013 online beschikbaar (hyperlapse.tllabs.io/), zodat iedereen nu vanuit zijn luie bureaustoel een korte hyperlapse kan creëren in enkele minuten! Begin- en eindpunt instellen, klikken op 'create' en klaar is Kees. Makkelijker kan niet zoals je kunt zien in deze tutorial. En als je die hyperlapse capteert met screencapture software (b.v. Screenflow of Camtasia), dan kun je het resultaat ook nog eens invoegen in een creatieve videomontage (zie b.v. youtube.com/watch?v=2m4CvoCACz0).

Zie ook mijn blog (onderwijstools.wordpress.com/2013/05/20/virtueel-op-reis-met-street-view-hyperlapse)
en nieuwe Teachem tutorial (vimeo.com/71855159).

# vimeo.com/66526499 Uploaded 771 Plays / / 0 Comments Watch in Couch Mode

Web 2.0 tools in het onderwijs

PhoVid Plus

Beste leerling (of toevallige bezoeker)

Hier vind je mijn instructievideo's (screencasts) met betrekking tot web 2.0 tools die bruikbaar zijn of gebruikt zullen worden in mijn lessen aardrijkskunde of voor opdrachten. Binnen het concept van de 'Flipped


+ More

Beste leerling (of toevallige bezoeker)

Hier vind je mijn instructievideo's (screencasts) met betrekking tot web 2.0 tools die bruikbaar zijn of gebruikt zullen worden in mijn lessen aardrijkskunde of voor opdrachten. Binnen het concept van de 'Flipped Classroom' zullen er in de toekomst verscheidene van die tools worden gebruikt.
(Sint-Vincentiuscollege Ieper)

Voor ontspannende video's aangaande activiteiten of opvoeringen op het SVC moet je op vimeo.com/phovid zijn.

Interessante tools vind je ook nog op mijn blog (onderwijstools.wordpress.com).

Zie ook mijn ander kanaal op vimeo.com/channels/phovidaa

Geproduceerd door PhoVid Beeldproductie (wix.com/phovid/watou)

Contact: phovid@telenet.be

Browse This Channel

Shout Box

Channels are a simple, beautiful way to showcase and watch videos. Browse more Channels. Channels