Cyriel | singer-songwriter

Joined
The Netherlands

User Stats

Profile Images

User Bio

Cyriel is een realistische dromer. Een jongen met zijn hoofd in de wolken, maar beide benen op de grond. Hij schrijft over liefde, hoop, dromen en wakker zijn. Hiervoor gebruikt hij duidelijke taal, catchy melodieën en een lekkere groove.

Na jaren Engelse en Nederlandstalige liedjes en raps te schrijven, besloot hij zich nu met al zijn enthousiasme te focussen op Nederlandstalige muziek en dan niet de oh zo bekende palingsound.

'Nee, er moet wel een goeie groove inzitten! De Polonaise is geen dans. Ik luister zelf naar Justin Timberlake, John Legend, N.E.R.D. en Kanye West, daar kan ik gewoon niet op stilzitten! Ik vind dat een liedje een hoge bewegings-graad moet hebben en hoop dat anderen dat in mijn liedjes net zo ervaren als ik zelf.'

Live is Cyriel een mengeling van een goed humeur, energie, humor en vooral positiviteit. Hij was 10 jaar lang actief als frontman van de band Peter. De meeste bekendheid kreeg hij echter de afgelopen 4 jaar als MC Mego in de Nederlandse housescene. Zijn taak was catchy one-liners roepen en zodoende het publiek in beweging houden. Hij ging onder andere op tour ging met DJ Laidback Luke en was resident van het Latin Village festival.

'Mijn doel is nu om landelijk bekend te komen staan met mijn liedjes en iedereen er een positief gevoel mee te geven. Ik wil gezien worden als 'die gast met de leukste liedjes, de beste liedjes'. Liedjes schrijven is nog lekkerder dan een warm bad, een mooi meisje of een combinatie van die twee. Liedjes schrijven is het lekkerste dat er is!'

External Links

Recently Uploaded

+ See all 2 videos

Recent Activity

Cyriel | singer-songwriter does not have any activity yet.