Amsterdam Dakar Challenge

bombaychallenge.com

De teams zijn binnen. Hun rickshaws liepen rustig uit aan de Oostkust, vermoeid na een krappe 2.000 kilometer door India. Een Challenge met twee vingers in je neus? Ik dacht het niet. De startdag was al een mooie voorbode van wat de teams konden verwachten

En die start liep vlekkeloos, althans de eerste 100 meter. Zodra onze host Zenzi Bandra achter ons lag kwamen de eerste teams al met pech te staan over de Oostelijke brug van Mumbai. Dit heeft zich de eerste dag voortgesleept waarbij de meeste rickshaws met de hulp van een stalen buis op hun kantje werden gezet. Met als hoogtepunt een team die met kapotte achterlichten verdwaald op de Express Way waar rijden met een rickshaw je duur kan te komen staan.

Maar goed, dag één was een perfecte sprong in het diepe India. De overige 11 dagen richting Chennai waren van overkomen tegenslagen, hardnekkige rickshaws en warme duiken in helder blauwe oceanen. De rickshaws liepen in principe als een dolle en brachten ons uiteindelijk waar we moesten zijn.

Maar het mooie van de Bombay rickshaws was dat ze, los van een enkele witte rickshaw, voor korte maar hardnekkige periodes konden zorgen. Kleine lastige persoonlijkheden die op hun tijd liever langs de weg stonden ipv van hun tweetakt te laten ronken. Reden ze dagen achter elkaar probleemloos om vervolgens 3 dagen het ene probleem na het andere te geven. Lastige bijdehandjes met drie bandjes die je gek kunnen maken op momenten dat je het net niet verwacht.

Afgebroken benzinefilters, wielnaven die uitlopen, kapotte ontstekingen, afgebroken luchtfilters, oververhitting, afgebroken motorophanging, etc Kleinigheden, want dezelfde driewielers waren fun om mee op de weg te zitten.

Het ene snelheidsrecord na het andere werd gebroken. Remmen in de bochten werd vermeden waar mogelijk. Balans daar draait het om. Op tijd insturen en tegen hangen door je bijrijder, een topsport tijdens de Bombay Challenge die zo gewoon werd dat we bij de volgende start in november kniebeschermers bij de rickshaw leveren.

Op 1 November 2010 gaat de volgende ronde van start. Schrijf je nu in:

bombaychallenge.com/2010/Registration.aspx

----
by:
UC Media Producties
ucmedia.nu
info@ucmedia.nu

j vimeo.com/10800814

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…