Dutch Artists

Jochem Paap aka Speed J. won the Dutch Elly Ameling award for music 2012.
I made the complementary award video based on my collaborations in the 1990's, which was shown at the award ceremony.

Speedy J (pseudoniem van de Rotterdamse artiest Jochem Paap) is unaniem beschouwd als de eerste techno-producent die dit genre in de Benelux heeft geïntroduceerd vanuit de Verenigde Staten. Sinds zijn eerste albums begin jaren 90, heeft hij voortdurend geëxperimenteerd. Jochem heeft een grote invloed op de ontwikkeling van intelligent en minimal techno in Nederland gehad. Jochem Paap organiseert over de hele wereld evenementen waarin verschillende kunstvormen worden gecombineerd.

Uit het juryrapport: ´De jury van de Elly Ameling Prijs is onder de indruk van de artistieke visie van Speedy J; hij permitteert zich een enorme artistieke vrijheid, doet grenzen vervagen en zijn muziek getuigt van kwaliteit en innovatie. Speedy J is beroemd over de hele wereld en draagt steeds uit dat hij een Rotterdammer is. Speedy J heeft zich naast zijn imposante internationale carrière altijd verbonden aan kleinere projecten die hem artistiek voeden. Hij werkt met filmmakers, video kunstenaars en reclamemakers.’
De jury van de Elly Ameling Prijs 2012 bestaat uit Mijke Loeven (voorzitter), Harry Hamelink, Jan Hartong, Gideon Karting, Henca Maduro en Mark Vondenhoff.

j vimeo.com/59610933

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…