Education

Frank Bart is de initiatiefnemer en uitvoerder van de verbouwing van Fort aan de Nekkerweg tot een hotel en saunacomplex.

Het Fort aan de Nekkerweg is vanaf de zomer 2011 met een grote financiële bijdrage van de Provincie Noord-Holland gerestaureerd. Momenteel wordt het ingericht tot een stijlvol Spa - Welnesshotel genaamd Fort Resort Beemster.

Dit filmpje is er één in de reeks van 12 in aanloop naar de totale documentaire Van Fort Tot Sauna die wordt uitgezonden op 27 mei 2012 om 17.10 bij RTV N-H. Zie ook rtvnh.nl/programma/287/Van+fort+tot+sauna

De film documenteert de herbestemmende restauratie fasegewijs Het laat zien hoe mensen creatief, vakkundig en innovatief samenwerken om dit integrale object van de Stelling van Amsterdam, een gevierd Unesco Werelderfgoed, een gezonde en vruchtbare toekomst te geven. De gepassioneerde inzet van de betrokkenen is een nadrukkelijk aandachtspunt van de filmmakers. De film geeft niet alleen een goed beeld van het gehele proces van een dergelijke restauratie; hij zal ook inspireren. Aan het erfgoed wordt met passie gewerkt. Het verslag dient als zichtlijn voor toekomstige restauraties aan de forten.

j vimeo.com/42115236

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…