WHATEVER THE FUCK YOU WANT (WTFYW)

Tegneserie / grafisk novelle ved Rune Nielsen og Thomas Fabian Delman, udgivet på forlaget Fahrenheit

"Inde i huset stod der en stol på gangen uden for værelset. Jeg måtte ikke komme derind, sagde de. Men jeg sad på stolen og lyttede. For enden af gangen var der et rundt vindue, med et kors i midten, der kastede skygger. Der, i skyggen af korset, kunne jeg kun høre en mumlen i et sprog, jeg ikke forstod. Når de åbnede døren kunne jeg høre deres stemmer helt tydeligt, inden for døren lå masser af bøger med mærkelige tegn på ryggen. Det skete tit, når jeg sad her, at jeg faldt i søvn, mens jeg lyttede til deres stemmer. Jeg tror altid, det var den samme drøm, jeg drømte, når jeg sov. Jeg ved det ikke."

Forestil dig, at du dag ud og dag ind sad i et lille, lukket værelse uden luft, uden lys, uden adgang til verden udenfor. At dit job var at oversætte kinesiske tekster til andre sprog ved hjælp af tykke, støvede bøger. Hvad ville der ske? Ville du bilde dig selv ind, at du var en del af en større plan? At der var en dybere mening? Ville du tro, at det var en straf for en for længst glemt forbrydelse? Ville du antage, at du var blevet skør? At det hele var en ond drøm? At du blot var et tandhjul i en større maskine? Eller ville du tænke, at du var med i et eksperiment, udtænkt af et menneske, der ville bevise en filosofisk pointe? Vi ved det ikke. Og det gør Hector Lesür heller ikke i fortællingen, Det Kinesiske Værelse, der tager os igennem en verden hvor intet er, som det giver sig ud for at være.

Rune Nielsen, født i 1972 i København, bor i dag i Aarhus.
Rune startede på Arkitektskolen i 1992 og tog afgang fra Afdeling for Kommunikationsdesign i år 2000. Under studierne begyndte Rune at arbejde på Det Kinesiske Værelse, der dengang hed COM.X. Desuden startede han en række eksperimenterende projekter, der senere var med til at danne grundlag for designkontoret Kollision, som han stiftede i 2000 sammen med to medstuderende. I 2007 færdiggjorde Rune sit Ph.d. studie ved CAVI, Informations- og Medievidenskab, Aarhus Universitet, hvor han igennem en årrække har specialiseret sig i anvendelse af interaktive teknologier i designprocesser.

Thomas Fabian Delman, født i 1973 i Aarhus, hvor han stadig bor.
Thomas startede på Litteraturhistorie i 1994, skiftede til Informations- og Medievidenskab i 1996 og fik i 2004 sin kandidatgrad i Litteratur-historie & Multimedier fra Aarhus Universitet. Under sine studier var han med til at stifte flere virksomheder, der arbejdede med interaktiv kommunikation. I 2002 begyndte han at arbejde sammen med Kollision, hvor han blev partner i 2005. I 2011 færdiggjorde han sin Ph.d. om borgernes deltagelse i byudviklingen på Institut for By & Landskab, Arkitektskolen Aarhus.

I dag arbejder Rune og Thomas sammen i designkontoret Kollision [kollision.dk].

DET KINESISKE VÆRELSE (2013)
© Rune Nielsen, Thomas Fabian Delman og forlaget Fahrenheit
forlaget-fahrenheit.dk

Se mere på chineseroom.net

j vimeo.com/72114105

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…