lookas koohtin Plus

Joined
greece

User Stats

Profile Images

User Bio

Λουκάς Κούχτιν.
Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη.
Σπούδασα στην σχολή κιν/φου και τηλεόρασης “παράλλαξη” για τρία χρόνια ξεκινώντας το 1994.
Συμετείχα σε διάφορες σπουδαστικές μικρού μήκους ταινίες στην διεύθυνση φωτογραφίας
και την σκηνοθεσία. Έπειτα δούλεψα για video clips, διαφημιστικά
και διάφορα εταιρικά ντοκυμαντέρ ως βοηθός φωτογράφου, ηλεκτρολόγος, κατασκευαστής σκηνικών, διευθυντής φωτογράφος για αρκετά χρόνια. Τρεις χρονιές παρέδωσα σεμινάρια με θέμα την αποτελεσματική λήψη στο ρεπορτάζ, πρώτα στην σχολή κιν/φου Παράλλαξη και έπειτα στην δημοτική σχολή φωτογραφίας και video
της Σταυρούπολης, Θεσσαλονίκης.
Τα τελευταία δεκαεφτά περίπου χρόνια δούλεψα ως ανεξάρτητος
παραγωγός-ρεπόρτερ
για τον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΤ3.

φιλμογραφία:

κόκκινη κλωστή,
1994, video, μυθοπλασία, σπουδαστική, διάρκεια 18 λεπτά
(1ο βραβείο στο 3ο φεστιβαλ νέων δημιουργών)

sunflower,
1995, φίλμ 16mm, μυθοπλασία, σπουδαστική, διάρκεια 7 λεπτά
(2ο βραβείο στο 4ο φεστιβαλ νέων δημιουργών)

Το φλυτζάνι,
1995, φίλμ 16mm, μυθοπλασία, σπουδαστική, 12 λεπτά
(έλαβε μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Δράμας το 1995)

Μαμούνι με τσίπουρο,
2001, video, ντοκιμαντέρ, διάρκεια 30 λεπτά
(βραβείο σκηνοθεσίας στο 4ο διεθνές φεστιβάλ ντοκυμαντέρ της Καλαμάτας)

elefteri polites,
2004, video, ρεπορτάζ, διάρκεια 8 λεπτά

τηλεόραση:

οι ξένοι της διπλανής πόρτας,
ρεπορτάζ, δυο ωριαίων επεισοδίων με θέμα τους μετανάστες, σκηνοθεσία, 1996, ET3.

making of
της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη, “Όλα είναι δρόμος”
1997, σκηνοθεσία και φωτογραφία, MEGA.

sportatif,
εβδομαδιαία σατυρική εκπομπή με θέμα τον αθλητισμό, σκηνοθεσία, 1998-1999, ΕΤ3.

νάμαστε,
εβδομαδιαία εκπομπή ρεπορτάζ, με θέμα την παρουσίαση ανθρώπων που διατηρούν μια μη συμβατική αντίληψη της καθημερινότητας, σκηνοθεσία, 1998 - 1999, ΕΤ3.

περίπτερο,
εβδομαδιαία εκπομπή πειραματισμού με στόχο τον συνδυασμό ενημέρωσης και μυθοπλασίας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, σκηνοθεσία και παραγωγή, 2001 - 2002, ΕΤ3.

φεστιβάλ του κόσμου,
εκπομπή με αποστολές ρεπορτάζ στα φεστιβάλ του Βερολίνου, των Καννών, της Βενετίας, του Κάρλο Βιβάρι, της Αβάνας, σκηνοθεσία και συμπαραγωγή, 2002 – 2004, ΕΤ3.

σύγχρονος κόσμος,
εβδομαδιαία εκπομπή στην οποία παρουσιάζονταν επιλεγμένα ντοκυμαντέρ κοινωνικού προβληματισμού, σκηνοθεσία και συμπαραγωγή, 2002 – 2004, ΕΤ3.

γάμοι-βαφτίσεις κατά παραγγελία.
2005-2006

balkanexpress,
εβδομαδιαία εκπομπή με αποστολές ρεπορτάζ στις χώρες των Βαλκανίων, σκηνοθεσία
και συμπαραγωγή, 2006 – 2008, ΕΤ3.

χωρίς αυτοκίνητο,
εβδομαδιαία περιηγητική εκπομπή ρεπορτάζ, με θέμα την ομορφιά της ελληνικής φύσης, σκηνοθεσία
και παραγωγή, 2011 – 2013, ΕΤ3.
(βραβείο περιβαλλοντικής ευαισθησίας, Οικόπολις 2013).

External Links