НАПК

Joined
Bulgaria

User Stats

Profile Images

User Bio

Ако имате нужда от информация и практическа помощ за кърменето на вашето бебе, можете да се обръщате към доброволните консултанти по кърмене от Национална Асоциация „Подкрепа за кърмене“, акредитирани от Националния комитет по кърмене (НКК). Акредитацията от НКК удостоверява, че консултантите са получили необходимото обучение (водено от д-р Анета Попиванова, зам. председател на НКК и Христина Янева, акредитиран консултант към НАПК) и имат знанията и уменията, необходими за оказване помощ и подкрепа на кърмещите майки.

Консултантите могат да ви съдействат с разговор по телефона или в интернет, домашно посещение при нужда и насочване към лекар по тяхна преценка. Работата им е на доброволни начала и не се заплаща. Ако желаете да се отплатите за помощта, можете да направите дарение на следната банкова сметка:

Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА
IBAN: BG82 FINV 9150 1204 5568 72
BIC: FINVBGSF

Националният телефон, чрез който можете да се свържете с консултант от Асоциацията, е 0896 418 488.

Сертифицирани консултанти по кърмене има в Айтос, Благоевград, Варна, Кърджали, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Севлиево, София, Стара Загора, Хасково и др.

Действат и три Консултативни кабинета по кърмене:

София – СБАЛАГ „Майчин дом”, ръководен от д-р Анета Попиванова, педиатър-неонатолог, зам. председател на Националния комитет по кърмене.
Прегледи само след предварително записване на тел. 0896 418 488.

Пазарджик – МЦ „Вива”, ръководен от д-р Росица Гугуткова, микропедиатър и акушерка Екатерина Антонова.
Прегледи – всеки понеделник.

Варна – ДКЦ “Св.Марина”, ръководен от д-р Ружа Панчева д.м.-педиатър, координатор за обученията на Националния комитет по кърмене във Варна.
Прегледи само след предварително записване на тел. 052 978 781 и направление от личен лекар за педиатър – понеделник, сряда и петък (13:00-14:00)

External Links