1. Debat over de aanpak van chronische ziekten (Georganiseerd door de NVVI)

  01:53:06

  from De Balie / Added

  80 Plays / / 0 Comments

  Live stream registratie - 2014-11-20 - Door de vergrijzing van de bevolking zien we een steile toename in het aantal patiënten met een chronische ziekte. Voor deze patiënten verandert het leven ingrijpend. Chronische ziekten drukken ook meer en meer op de zorgkosten. Kennis van de immunologie heeft al bijgedragen aan nieuwe behandelingen voor patiënten met reumatoïde artritis en patiënten met kanker. Immunologen zijn ervan overtuigd dat chronische ziekten zelfs helemaal bestreden kunnen worden. Om dit te bereiken is het noodzaak om alle betrokkenen partijen zoals onderzoekers, zorgverleners, zorgverzekeraars, gezondheidsfondsen, patiëntenverenigingen, farmaceuten, politiek en subsidiegevers te verenigen. Door de kennis van ziekte-overstijgende immunologische processen bijeen te brengen kan er gestuurd worden op het identificeren van vroege biomarkers en adequate behandelingen die gezond ouder worden bevorderen. Nederland kent echter geen mechanisme om maatschappelijke uitdagingen zoals deze aan te pakken. Over dit thema organiseert de Nederlandse vereniging voor Immunologie (NVVI) een debatavond op donderdag 20 november – ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan. Het debat zal gericht zijn op de vraag hoe we een gemeenschappelijke aanpak tot stand kunnen brengen. Een mix van perspectieven van betrokken partijen leidt ongetwijfeld tot een levendige discussie. Moderator: Inge Diepman Namens de NVVI lustrumdebatcommissie, Prof. Dr. Mieke Boots (vz) Prof. Dr. Bert ’t Hart Prof. Dr. Irma Joosten Prof. Dr. Frits Koning Dr. Anje te Velde Dr. Michiel van der Vlist Drs. Lisa Vogelpoel http://www.debalie.nl/agenda/programma/debat-over-de-aanpak-van-chronische-ziekten/e_9756658/p_11671612/ http://www.dutchsocietyimmunology.nl/agenda/nvvi-anniversary-year-2014/4824_debatavond-20-november-2014-2000-2200-de-balie-amsterdam http://www.dutchsocietyimmunology.nl

  + More details
  • Doctah-T@magneetfestival 2011

   01:12:42

   from Tony Driessen / Added

   5 Plays / / 0 Comments

   nice live recording of doctah-t @magneetfestival 2011, only to entertain your soul, non commercial purposes of use please? bless ya soul!

   + More details
   • Mediplanet | Startersdag voor artsen

    10:00

    from Nele Ostyn / Added

    12 Plays / / 0 Comments

    in opdracht van Mediplanet (Medical Web Services) interview Marc Van Impe productie www.neleostyn.be

    + More details
    • Pacemaker Transplant

     07:08

     from ☆★Dirk Zekveld☆★ / Added

     86 Plays / / 0 Comments

     An instructional video on a pacamaker transplant in the Gelderland Valley Hospital, Ede Year of production: 2010 Director: Dirk Zekveld Camera: Frans Pol

     + More details
     • Vitaness

      05:45

      from vitaness / Added

      Wij hebben een droom. Een droom waarin een gebouw verrijst dat een Centrum voor Gezondzijn en Welbevinden is. Een droom eigenlijk, over een hele nieuwe benadering van ziekte en gezondheid. Een benadering die zegt dat gezond zijn de nadruk moet hebben, en niet ziek zijn. Een benadering waarin de klant centraal staat en de regie heeft, en niet de zorgverleners of de verzekeraar. Een benadering waarin mensen niet op alleen hun zieke deel benaderd worden, maar op hun hele zijn. Dus op hun hele verhaal, in al hun dimensies: hart, hoofd, lijf en ziel.

      + More details
      • Dieren Dokters Den Bosch

       04:56

       from Dieren Dokters Den Bosch / Added

       81 Plays / / 0 Comments

       + More details
       • Ars Longa Vita Brevis

        02:57

        from Roel Nollet / Added

        6,388 Plays / / 3 Comments

        De kunst is tijdloos, maar het leven is kort. Dat wist Hippocrates al. En nu ze trouw zijn eed hebben gezworen, bewezen de pas afgestudeerde geneeskundestudenten van de Gentse universiteit dat ze meer kunnen dan opereren alleen. Na zeven jaar studeren is het tijd voor het echte leven. Met bulten en knobbels en builen. Alle ziektes ten spijt smeten ze dus met zijn allen de benen los tijdens een flashmob in de aula aan de Volderstraat. Want 'een danske a day, keeps den dokter away'.

        + More details
        • Maak kennis met MijnZorgnet

         02:24

         from MijnZorgnet / Added

         5,013 Plays / / 0 Comments

         MijnZorgnet.nl is er voor patiënten, mantelzorgers en zorgverleners. Om kennis en ervaring te delen, vragen te stellen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen rondom de meest uiteenlopende ziektebeelden. Op momenten waarop het ú uitkomt. Met (mede) patiënten, mantelzorgers en (collega) zorgverleners. Één op één of in groepsverband. MijnZorgnet uitproberen? Ga dan naar www.mijnzorgnet.nl!

         + More details
         • Ik ben haar... (I am her...)

          02:14

          from Filmersblog / Added

          58 Plays / / 0 Comments

          A short film about the people that keep my mother up & running. www.imaginevideo.nl

          + More details
          • ZGT fast trackpolikliniek pijn op de borst, 5 jaar!

           02:01

           from ZGT / Added

           336 Plays / / 0 Comments

           Dankzij het unieke samenspel van de cardioloog, radioloog en nucleair geneeskundige worden ZGT patiënten, met niet acute pijn op de borst klachten, in één dagdeel gerustgesteld of krijgen zij een diagnose met behandelplan te horen. Een uniek concept in Nederland met aantoonbaar positief resultaat.

           + More details

           What are Tags?

           Tags

           Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."