1. Cor Boonstra

  01:00:41

  from Historisch Leeuwarden / Added

  66 Plays / / 0 Comments

  Interview met Cor Boonstra op 14 maart 2008, geboren in 1937 in de Monnikemuurstraat. Vader was melkboer. Leven in de Monnikemuurstraat, melkzaak van vader, vader helpen met suttelen, aanvoer van melk, verhalen naar aanleiding van foto's van Nieuweburen-Bij de Put-oorlog, markt Nieuweburen, SRV-organisatie en zwemmen. Later zou hij bekend worden als topman van Philips. Hij begon bij Sara Lee en in 1994 door topman Jan Timmer naar Philips gehaald. Hij is bekend geworden van de 'Let's make things better-campagne'. Later zou hij Timmer opvolgen. Na 2001 werd hij opgevolgd door Gerard Kleisterlee. Uitzending : Leeuwarden Toen, MRTV, 2008. Collectie HCL / BB 682.

  + More details
  • Hendrik ten Hoeve

   55:42

   from Historisch Leeuwarden / Added

   81 Plays / / 0 Comments

   Interview met stadskenner Hendrik ten Hoeve op 5 oktober 2007, geboren in 1945 in de Monnikemuurstraat. Tweelingbroer van Sietse. Vader was vishandelaar. Verhalen over bewoners en winkels Monnikemuurstraat en Nieuweburen, Luilekkerland, Groeneweg, vader had een vishandel op de oude vismarkt en in de Frieslandhal, markt op de Nieuweburen, standplaats viskar bij de Vrouwenpoortsbrug, Hendrik woonde naast de later zeer bekende buurjongen, nl. Cor Boonstra (topman Philips), zoon van de melkboer. Hendrik overleed helaas in 2009. Uitzending : Leeuwarden Toen, MRTV, 2007. Collectie HCL / BB 669.

   + More details
   • Een blauwe maandag, sambal en spruitjes : Indische Nederlanders in Leeuwarden

    01:53:37

    from Historisch Leeuwarden / Added

    74 Plays / / 0 Comments

    Henk de Vries vertelt over Indische Nederlanders in Leeuwarden. Velen waren woonachtig in de Schepenbuurt. Hij is auteur van het boek "Tussen Potmarge en Condens : de Schepenbuurt in Leeuwarden". Verder een optreden van de Leeuwarder indorockband The Mystery Five. De Indo-Rock komt in de jaren '50 in heel Nederland opzetten. De (oorspronkelijk) uit Nederlands-Indië afkomstige muzikanten drukken hun stempel op de Nederlandse popcultuur. Maker : Willy Boelhouwer, oktober 2009. Collectie HCL / BB 178.

    + More details
    • Sikke Doele

     38:59

     from Historisch Leeuwarden / Added

     83 Plays / / 0 Comments

     Filmpjes van en gemaakt door Sikke Doele. Sikke Doele was schrijver, dichter en kunstcriticus .Sinds 1966 was hij werkzaam als kunstcriticus bij de Leeuwarder Courant. Op zijn initiatief kreeg de krant een kunstredactie en een kunstbijlage. Sikke was een scherp waarnemer, met veel oog voor details. Hij overleed in 2002. Privécollectie : Sikke Doele. Collectie HCL / BB 1050.

     + More details
     • Optreden van accordeonist Arjen Kamminga in het Oranje Bierhuis

      01:22:37

      from Historisch Leeuwarden / Added

      375 Plays / / 0 Comments

      Voor veel Leeuwarders was accordeonist Arjen (Arie) Kamminga een bekende verschijning op bruiloften, in muziekcafés en in feesttenten. Hij overleed op 25 december 2002 op 81-jarige leeftijd. Collectie HCL / BB 1082.

      + More details
      • Sint Anthony Gasthuis 550 jaar

       17:35

       from Historisch Leeuwarden / Added

       47 Plays / / 0 Comments

       Op 31 mei 1976 bestaat het Sint Anthony Gasthuis 550 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum gaan de bewoners een dagje op stap. Op het programma : koffie met gebak in Dronten, bezoek aan de Veluwe (Kroondomeinen), Paleis Het Loo en afsluitend een diner in de Harmonie. Collectie HCL / BB 34.

       + More details
       • Landbuurt

        01:29

        from Historisch Leeuwarden / Added

        120 Plays / / 0 Comments

        Kort filmpje gemaakt door schildersbedrijf Giesing van de Landbuurt. Materiaal is afkomstig van Sip van der Weide. Collectie HCL / BB 1112.

        + More details
        • Val Bonifatiustoren

         16:55

         from Historisch Leeuwarden / Added

         465 Plays / / 0 Comments

         Op 3 januari 1976 wordt de spits van de Bonifatiustoren geveld door een storm. De nieuwe spits wordt op 26 maart 1980 aangebracht. Maker : Peter de Haan. Collectie HCL / BB 50.

         + More details
         • Leeuwarden in het voorbijgaan

          11:30

          from Historisch Leeuwarden / Added

          225 Plays / / 0 Comments

          Zo zag Leeuwarden er in de jaren zestig uit. Beelden uit binnenstad en omliggende wijken, zoals Heechterp, Jachthaven, Nijlân, Industrieterrein Zwette en de Frieslandhal. Collectie HCL / BB 3.

          + More details
          • Farm management tool for the ag classroom

           38:28

           from GrainBridge, LLC / Added

           20 Plays / / 0 Comments

           2013 Education Opportunity for FFA Chapters in IA, NE, SD and WY

           + More details

           What are Tags?

           Tags

           Tags are keywords that describe videos. For example, a video of your Hawaiian vacation might be tagged with "Hawaii," "beach," "surfing," and "sunburn."