Mediacollege Amsterdam

Joined
Amsterdam

User Stats

Profile Images

User Bio

Ma is een vakschool voor de media. Kies je voor Ma, dan kom je op een praktijkgerichte opleiding. Je wordt voorbereid op een baan in de media. Je gaat aan de slag met verschillende projecten. Soms alleen, soms met andere studenten. Zo werk je bijvoorbeeld aan een affiche, tijdschrift, website, game of videoreportage.

Om een project tot een goed eind te brengen, krijg je theorie- en praktijklessen en trainingen. Ook loop je stage bij bedrijven en werk je mee in een studentenbedrijf. De ervaring die je zo opdoet, helpt je om keuzes te maken voor het verdere verloop van je studie. Bovendien stemt Ma haar opleidingen voortdurend af op de wensen van de branche. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je leert wat je toekomstige werkgever belangrijk vindt. Zo kun je een goede start maken in je eerste baan. Heb je een mbo niveau 4 opleiding afgerond, dan is het in veel gevallen mogelijk om verder te studeren op een hbo.

Nieuwe opleidingen en nieuwe onderwijsmethoden

De arbeidsmarkt verandert voortdurend. Sommige beroepen verdwijnen; nieuwe beroepen ontstaan. Ma volgt de ontwikkelingen in de mediabranche en speelt daar op in. Met nieuwe opleidingen en aanpassingen van bestaande. De aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt staat beschreven in kwalificatiedossiers met diploma-eisen. Deze dossiers zijn competentiegericht. Dat is een mondvol. Maar het gaat erom dat jij je kennis, vaardigheden en beroepshouding in de praktijk kunt toepassen. Je leert dan ook niet alleen bepaalde technieken die belangrijk zijn voor het vak. Maar ook hoe je met klanten en collega’s omgaat en hoe je je beweegt in onze maatschappij.

External Links