Op vrijdag 11 april waren we aanwezig bij een gezellige get together van jong urban street brand #DailyPaper. In het kader van de lauch van hun spring summer collectie hebben zij dit gezellig samenkomen georganiseerd bij expositieruimte Walls in de Prinsengracht.

De zon hing al laag, de wind was lekker zacht, de sfeer was gelaten en het was snel duidelijk dat Daily Paper een specifiek fashion bewust publiek heeft als aanhang. Onder de aanwezigen had je allerlei hipsters en fashionistas in boots, skinny jeans, leathet jackets, raincoates, hats and pants. Gedurfd en eigenzinnig.

De jongens van Daily Paper hebben dus deze get together georganiseerd in het kader van hun spring summer launch. Later op de avond werd deze dag met hun eigen dik concept party afgesloten in club Home.

Met een video lookbook hadden ze online al een beknopt en creatief beeld gegeven van de nieuwe designs. Met unieke prints geïnspireerd uit hun roots zijn de ontwerpen kleurvol en stijvol. Wij, bij Dutch Street Fashion, hebben diep respect voor hoe Daily Paper hun culturele erfgoed meenemen in hun creativiteit. De kledingstukken lenen zich perfect voor verschillende combinatiemogelijkheden om de ene keer er in volledige street style bij te lopen of casual chique. Aan jou de keus.

Street fashion is een breed begrip en heeft zo ook haar eigen subculturen/-doelgroep. Het was dan ook prachtig om te zien dat de aanwezige fans/followers van Daily Paper in hun stijl dezelfde gedachtegoed delen. En de scene nog mooier te maken; we stonden met zijn allen in de Prinsengracht op straat. Letterlijk op straat en iedereen was gedressed in hun eigen street style. Helaas was het zo druk dat we niet eens naar binnen konden om te kijken wat voor items zij ten toon hadden gesteld of ter verkoop aanboden. Als je het filmpje hebt bekeken of bekijkt of nog gaat bekijken, zul je zien hoe prop expositieruimte Walls was. Vol met prachtig en uniek geklede mensen die duidelijk een sterke identiteit uitstraalden met hun Dutch Street Fashion. Er waren onder het publiek namelijk verschillende soorten mensen en street styles te bekennen, maar deelden allemaal hetzelfde gevoel voor stijl, fashion en liefde voor prints als Daily Paper.

Deze fans reageerden enthousiast en waren erg te spreken over wat zij vinden van Daily Paper. Niet alleen de designs, maar ook dat wat Daily Paper uitstraalt, spreekt ze enorm aan. De identiteit van de designers en hoe zij die uitdragen in hun werk en lifestyle, is een aspiratie die hun followers ook nastreven of dat leven zelfs al leven. Met zulke mooie mensen ontstaat er een sfeer dat uniek en inspirerend aanvoelt. "All positive vibes!", Tristan Wirabangsa.

@ Anika Mendes: nogmaals dank voor je tip! Het was van onschatbare waarde!

In opdracht van: Dutch Street Fashion
Productie: BIGville Media
Presentatie: Crystal Gomez
Camera: Tristan Wirabangsa
Montage: Tristan Wirabangsa

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…