Rumija 2014 dhe Fshatrat e Tivarit janë në fokus të këtij emisioni.
Nikollë Shabani sjell pamje ekskluzive nga Fshatrat e Tivarit të cilat po zbrazen nga shqiptarët autokton dhe ata që kanë mbetur janë duke iu nënshtruar një asimilimi të ngadalshëm. Në shumë fshatra të Tivarit fëmijët shqiptarë janë të detyruar të ndjekin mësimet në gjuhën serbe dhe në publik flasin nashke siq e quajnë ata serbishten e përzier me magjupisht.
Shumica e shqiptarëve nga ajo zonë jetojnë në SHBA, por nuk kanë bërë asnjë hap në parandalimin e asimilimit të asaj popullate. Përmes këtij emisioni mund të mësoni rreth këtij fenomeni dhe do të kuptoni nevojën se si duhet të reagojmë të gjithë si komb që të shpëtojmë nga humbja e identitetit kombëtar ata pak shqiptarë që jetojnë atje.
Ju dëshirojmë shikim të këndshëm!
Stafi i AA Vision

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…