Kontraszt - Érdekes embereket bemutató riportfilmsorozat

Rátgéber a magyar csoda - Rátgéber László a MIZO Pécsi VSK vezetőedzője

Rátgéber László a Mizo Pécsi VSK női kosárlabda csapatának edzője hazánk sport történetének egyik legsikeresebb trénere. Magyarországi tevékenységének 8 éve alatt szinte mindent elért, amit a sportágban lehetséges.

EREDMÉNYEIK: MAGYAR BAJNOKSÁG: 1993-óta öt arany, egy ezüst két bronz érem, Magyar Kupa: öt arany, 3 bronz érem. Hatszor választották az év edzőjévé, a PÉCS PRO CIVITATE KITÜNTETÉS tulajdonosa, a Magyar női kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya, arany fokozatú vasutas, Baranya megye természeti kincse, a Villányi borrend lovagja, a Tettye vendéglő védőszentje, a kábítószer ellenes kampány élharcosa. Az eddigiekből is kitűnik hogy Pécs és Baranya megye legnépszerűbb embere, élő legenda. Nem túlzás Rátgéber jelenségről beszélni hisz a sztáredző a város közéletére oly jelentős mértékben hat hogy képes divatot és mítoszt teremteni. Ehhez valószínűleg a csapat fantasztikus eredményei is elegendőek lennének, de Rátgéber ösztönösen vagy tudatosan erre rátesz még egy lapáttal.
Meccsek alatti megnyilvánulásai divatot teremtenek és hosszú ideig beszédtémát jelentenek a városban. Ordít, őrjöng, örvendezik, teátrális mozdulatokat végez, örömében még bukfencezik is. Nem csoda ha Pécsen jobb körökben bukfencezve szokás örvendezni. Játékosait, szurkolóit a végletekig képes fanatizálni, a stadionok és Pécs főtere hihetetlen Fiesták helyszíne. Magas szintű szakmai tudásának, műveltségének köszönhetően edzés módszerei rendkívül kreatívak, érdekesek és persze hatékonyak. A csapatban katonai fegyelmet tart, nem tűri a lazaságot, módszerei már-már diktatórikusak, de az eredmények Őt igazolják.
ÉLETTÁRSA CSÁK MAGDOLNA TÖBB MINT SZÁZSZOROS VÁLOGATOTT, KÉTSZER választották az ÉV JÁTÉKOSÁ-vá, szintén a PVSK-ban kosárlabdázik. KISFIA LACIKA 4 ÉVES, DE MÁR Ő is ÉRDEKLŐDIK A KOSÁRLABDA iránt. Kedvenc időtöltése a zenehallgatás és az olvasás, szereti a rockzenét és a képregény sorozatokat ezekből hatalmas gyűjteménye van. Énekel a szintén pécsi illetőségű Kispál és a borz nevű rock zenekarban. Életében a legfontosabb dolog a család és a kosárlabda.

H.Z.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…