Πυροσβεστικό κλιμάκιο Καλύμνου. Μια υπόσχεση που έμεινε στο χρονοντούλαπο των δεσμεύσεων για την Κάλυμνο.

Κάλυμνος ,καλοκαίρι 2009. Ένα καλοκαίρι που θα μας μείνει αξέχαστο. Όχι για ευχάριστο λόγο αλλά για δυσάρεστο αφού το νησί μας κάηκε 4 φορές μέσα σε σχεδόν 1 μήνα.
Παρακάτω ακολουθεί το χρονικό των πυρκαγιών:
14 Ιουνίου , πυρκαγιά στα Βλυχάδια –Βοθύνους. Απειλήθηκαν οι ομώνυμες κοινότητες από την πύρινη λαίλαπα. Κάηκαν πάνω από 50 στρέμματα. Αυτή την ημερομηνία θα την θυμάται καλά γιατί η πυρκαγιά αυτή ήταν η αφορμή να δημιουργηθεί η Φωνή του Καλύμνιου.
15 Ιουνίου, πυρκαγιά στην Χαλή.
21 Ιουνίου, πυρκαγιά στον Άγιο Μάμμα.
16 Ιουλίου, μεγάλη πυρκαγιά στο Καστέλι η οποία επεκτάθηκε μέχρι τα Στημένια στο Βαθύ. Καταστράφηκαν βοσκότοποι .Πρώτη φορά στην Κάλυμνο είδαμε πυροσβεστικά αεροπλάνα.
Τις επόμενες μέρες ακολούθησαν δηλώσεις, ανακοινώσεις ακόμα και από υποψήφιους βουλευτές, υποσχέσεις από διάφορους εμπλεκόμενους (δήμαρχο, περιφερειάρχη κλπ) ότι θα βρεθεί λύση για αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα.
Κάλυμνος, Απρίλιος 2010.Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από τότε. Αποτέλεσμα … Μηδέν. Κάπου χαθήκανε αυτές οι δεσμεύσεις-υποσχέσεις. o κόσμος όμως αναρωτιέται. Πότε επιτέλους θα δούμε φως στον ορίζοντα; Πότε θα πιάσουν τόπο αυτές οι δεσμεύσεις; Γιατί σταμάτησαν να ασχολούνται όλοι όσοι είναι αρμόδιοι; Είπαμε υπάρχουν διάφορα προβλήματα που απασχολούν το νησί μας αλλά να μην το ξεχνάμε και αυτό. Καλοκαίρι έρχεται ας μην κάνουμε πάλι την ίδια καταγραφή του χρόνου. Και ας ελπίσουμε να μην έχουμε άσχημα αποτελέσματα από πιθανές πυρκαγιές σε κατοικημένες περιοχές.

Όσο για το στόλο των πυροσβεστικών οχημάτων μας δείτε τα και καμαρώστε τα. Βέβαια μας λέει τώρα η Δημοτική Αρχή πως είναι όλα άχρηστα αλλά εμείς θυμόμαστε πως είναι όλα σε λειτουργία ακόμα όταν τα παράλαβε η Δημαρχεία Ρούσσου. Εφόσον όμως «γέρασαν» στα χέρια τους, δεν όφειλαν να τα αντικαταστήσουν; Και η δεξαμενή 12 κυβικών… πού είναι; 1.000.000 € έχεις Δήμαρχε για «προεκλογικά παιχνίδια», γιατί δεν αγοράζετε και κανένα πυροσβεστικό όχημα; Αλλά ξέχασα… ακόμα και αυτό του Λιμενικού Ταμείου δεν μπορούμε να μετακινήσουμε όποτε χρειάζεται γιατί δεν έχει διαθέσιμο οδηγό πάντα ο δήμος … και μην μου το αρνηθείτε γιατί στην μια πυρκαγιά το χειριζόμουν εγώ… οπότε τι να το κάνουμε το νέο πυροσβεστικό;

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…