In Still Standing You laten Pieter Ampe en Guilherme Garrido ons op hun kwajongensachtige manier een glimp opvangen van hun caleidoscopische kijk op vriendschap. Met een heel eigen danstaal – wars van alles wat er in de hedendaagse dans leeft – gaan ze schaamteloos op zoek naar wat ze voor elkaar betekenen. Wat is hun onderlinge verhouding? Zijn ze vrienden, partners, geliefden, rivalen of zelfs vijanden?

Het enige instrument daarvoor is de inzet van het eigen lichaam, de ironie van de krachtpatserij, het vermogen de eigen beperkingen om te plooien tot virtuositeit en de kracht om dat alles te bundelen in een dynamische voorstelling waar ruwheid, kwaadheid en liefde verstrengeld worden in één grote fysieke allesomvattende omhelzing.

“Naar Still standing you kijk je dan ook geamuseerd. Het is een feelgoodvoorstelling die op een soms hilarische manier vragen formuleert die ons doorgaans als gepieker overkomen. Ampe en Garrido geven ons de indruk dat ze zich, samen met ons, elke voorstelling opnieuw verwonderen over het feit dat ze een lichaam hebben. Die eenvoud puren ze uit tot lichaamskunst.”
De Standaard, 22 april 2010

“Ze gooien hun lijf in de strijd. Eerst voor wat kwajongensspielerei, later wordt het gevaarlijk fysiek en doen ze mekaar écht pijn. Om te eindigen in een ontroerend soort lichaamssculpturen. Mannen zagen er samen nog nooit zo mooi uit.”
De Morgen, (****), 24 april

Van & met : Pieter Ampe & Guilherme Garrido / Productie: CAMPO / Coproductie: STUK & Buda / Artistieke residentie: Espaço Alkantara / Outside eye : Louise van den Eede

Op donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 mei om 20u30 in CAMPO nieuwpoort
Tickets via campo.nu, info@campo.nu of 09/223 00 00

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…