När vi gjorde den här filmen hade vi en ganska omfattande bakgrundshistoria som man bör höra åtminstone delar av för att fullt ut förstå filmen.

Filmen utspelar sig åtskilliga generationer in i framtiden, efter att världen blivit näst intill ödelagd av ett kärnvapenkrig och de enda som överlevde var de som flydde ner i underjordiska bunkrar, långt ner i underjorden...

De som inte flydda fullt så djupt blev efter ett tag muterade av avfallet och de som flytt längst ner blev efter att antal generationer tvungna att söka sig till ytan för att åter kunna finna föda.

Vid ytan blev de sedan ett vandrande folk, det blev omöjligt att slå läger på samma plats allt för länge, än mindre möjligt att skapa en ny civilisation, för mutanterna var även dom hela tiden ute efter föda.

Människorna delades upp i mindre grupper men fortsatte sin vandring för att slutligen få höra rykten om en fristad som grundats.

Människorna vi får följa har precis fått sitt läger utslaget av mutanter och så vitt dom vet så är dom de enda överlevande. De är den fjärde generationen som vandrar på ytan.

Lite kul fakta om inspelningen, jag var mycket nära att förfrysa min högra stortå och den var avdomnad i en vecka efter sista inspelningstillfället. Men det var det värt.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…