Op Brede School ‘Hart van Noord’ in Kanaleneiland tekenen Wethouder Kreijkamp en Gedeputeerde mevrouw Haak – Griffioen samen met leerlingen van OBS de Panda, de Lukasschool en de Zeven Gavenschool op 23 september met veer en inkt opnieuw de Vrede van Utrecht. Met dit vredesverdrag gaat het educatieproject ‘Vrede van Utrecht op School’ feestelijk van start. Leerling én leerkracht kan meedoen aan vijf gastlessen. André Accord van SchoolTV presenteert de dag.

Lesproject
Bijna driehonderd jaar geleden waren alle ogen van de wereld gericht op Utrecht. Toen werd de Vrede van Utrecht getekend. Maar hoe ging dat en waarom in Utrecht? Het educatieprogramma ‘Vrede van Utrecht op School’ laat leerlingen de geschiedenis en de betekenis van de Vrede van Utrecht beleven en ervaren. Zo’n 180 scholen van de in totaal 700 scholen in Utrecht hebben zich al ingeschreven voor het lesproject dat aansluit aan bij vredeseducatie, burgerschap, geschiedenis en kunst- en cultuureducatie.

Workshops
Voorafgaand aan de ondertekening van de Vrede van Utrecht 2013 bezoeken zij een vijftal gastlessen uit het programma Vrede van Utrecht op School. Zo is er een voorproefje van de Vredesmusical en het beeldend lespakket ‘Vrede in Beeld’. Stichting Vredeseducatie geeft een introductie op de tentoonstelling op Fort de Bilt. Tot slot zijn er gastlessen waar met onderdelen uit het geschiedenispakket Vrede van Utrecht op School wordt gewerkt, zoals het Toen en Nu-spel en een prentenboek voor kleuters.

vredevanutrecht2013.nl/opschool

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…