Vanaf 13 november in het theater

van en door Sanne Vogel

een poëtische monoloog over de schoonheid van verdriet

‘ Laten we zeggen dat het maandag 20 januari 1969 is,
de dag waarop Richard M Nixon ingehuldigd word als president of the USA.
Laten we zeggen dat het zo’n vier graden boven nul is.
Dat de kinderen op school zitten en dat er operamuziek door de koude woonwagen klinkt, waar Bertus in een hoekje van de woonkamer naar luistert.
Laten we zeggen dat Trees zich wast boven een teil, dat de damp van het gekookte water als een wolk in de krappe slaapkamer hangt.
Laten we zeggen dat ze het snel doet, het wassen, dat ze snel haar warme trui weer aan wil.
Laten we zeggen dat ze het per ongeluk vindt, het knobbeltje in haar borst, dat ze het per ongeluk vindt’.

November 2008 vertelt Sanne Vogel bij Pauw & Witteman over haar bijzondere familiegeschiedenis en barst in tranen uit. Ze realiseert zich hierdoor dat ze iets moet doen met al die mooie verhalen en kiest ervoor een theatermonoloog te maken: intiem en persoonlijk. Ze graaft in haar eigen familiegeschiedenis en vindt de meest prachtige ontroerende en soms pijnlijke verhalen.

Oma Vogel werd zwanger van een rijschoolhouder die haar niet wilde. Ze vluchtte in de armen van een onbetrouwbare crimineel. Met haar kind onder de arm vluchtte ze opnieuw. In de Utrechtse Johannapolder vond ze een thuis bij een licht vergroeide communist, die woonde in een oude treinwagon op palen. In die treinwagon, bij de fluisterende populieren, werd Sanne’s vader geboren. Hij had geen wieg. Sliep in een laatje van de kast. Toen vader Vogel 15 was overleed Opa aan een hersentumor.
Twee maanden later stierf Oma aan borstkanker....

Een 'personal road movie' langs paradijsvogels, wonderlijke familieverhoudingen en een alles vernietigend kankergen.

Credits
Script en spel: Sanne Vogel, begeleiding: Michiel van Erp, vormgeving/video: Robin Vogel
muziek: Perquisite, kostuums: Miek Uittenhout, dramaturgie: Pol Eggermont, lichtontwerp/techniek: Colin Kassies, techniek: Sam Beumer, productie: Markell Helmann en Jet Bierman

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…