Inleiding

Eerder deze maand stond het eerste deel van de iPhoto '11 tutorial reeds online, met de belofte om begin januari ook deel twee beschikbaar te stellen. Met de feestdagen in het vooruitzicht heb ik deze aflevering iets sneller afgewerkt dan voorzien en komt ze vandaag dus reeds online.

Facebook en Flickr integratie

Reeds in de vorige versie van iPhoto was het mogelijk om uw foto's te delen via Facebook en Flickr. In iPhoto '11 is alles echter veel eenvoudiger geworden. Niet alleen kan je nu uw foto's gewoon publiceren naar Facebook en Flickr, maar in de achtergrond zal iPhoto er ook voor zorgen dat bestaande Facebook en Flickr foto's ook gedownload worden naar iPhoto. Daarnaast kan je nu ook vanuit iPhoto zien wie er gereageerd heeft op uw foto's en kan je natuurlijk ook rechtstreeks vanuit iPhoto reageren of commentaar geven.

Foto's delen via eMail

Ook voor het delen van foto's via eMail hoef je nu iPhoto '11 niet meer te verlaten. In de toepassing werd immers een volledig nieuw eMail paneel toegevoegd. Van hieruit kan je een collage van geselecteerde foto's doormailen naar vrienden en familie, samen met eventueel de foto's zelf. En dit alles kan op basis van een aantal heel mooie thema's.

Diavoorstellingen

Ook hier werden nieuwe en erg knappe thema's toegevoegd. Het geheel is ook wat eenvoudiger gemaakt en je beschikt nu over meer mogelijkheden om eventuele presentaties wat aan te passen met extra titels.

Fotoboeken en Kaarten

Ook het onderdeel Fotoboeken en Kaarten werd aangepakt. De volledige interface voor boeken en kaarten is nu volledig herwerkt. Je kiest het thema van het boek of de kaart nu op een visuele manier door aan te duiden welk formaat, type en kleur je wenst. Daarna kan je de fotoboeken en kaarten nog verder aanpassen. Ik merkte ook dat iPhoto soms voorstellen doet m.b.t. het type foto dat het best zou plaatsen in een bepaalde dropzone. Zo stelt iPhoto bv. voor om een close-up of een groepsfoto te plaatsen. Best wel knap ... al had ik tijdens de opname precies toch een paar opmerkingen / probleempjes.

Feedback

Hebt u opmerkingen of suggesties m.b.t. deze aflevering of de podcast, aarzel dan niet om ze te posten op de iTutor Podcast website, of ze via mail te versturen.

itutorpodcast.com

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…