Op 20 januari werd Andre Mopidi gearresteerd toen hij zich wilde inschrijven bij Dienst Burgerzaken. Hij had de inschrijving nodig voor het aanvragen van een verblijfsvergunning. Omdat de volgorde van de tenaamstelling in zijn paspoort afweek van zijn registratie bij de gemeente werd hij verdacht van identiteitsfraude.
Een ambtenaar van de gemeente had enkele weken eerder Mopidi geadviseerd zich in te schrijven en aangegeven dat dat geen enkel probleem was. Meneer Mopidi woont sinds 10 jaar in Utrecht. Zijn vrouw en 3 kinderen beschikken over een verblijfsvergunning.
Na veel kritiek op zijn arrestatie is zijn inschrijving bij de gemeente intussen een feit, maar Mopidi zit nog steeds vast in Azielzoekerscentrum Schiphol in afwachting van diverse procedures.
webTVutrecht reisde met advocaat mevrouw mr. L.J. Meijering mee naar Schiphol alwaar zij haar client bezocht. In mediacafe Willem Slok gingen Patricia Wijntuin (Groen Links) en Herke Sanders, steun en opvang voor vrouw en kinderen van Mopidi, in gesprek met Inge ter Schure.
Wat is er tot nu toe allemaal gebeurd? Hoe kon het zover komen? En wat zijn de kansen voor meneer Mopidi? (SH)

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…