Megismerkedtünk a Fiatal Asszonyok Szövetségével, akik egytől egyig férfiak, találkoztunk Rákóczi Ferivel, akiről kiderült, hogy a legnagyibb álma egy szakácskabát, megnéztük a szóvivők csapatának beszédes mangalicapörköltjét, és rácsodálkoztunk a gyerekekkel együtt az egészben sült malacra. Egyszóval nem unatkoztunk a budapesti Mangalica fesztiválon.

Jól is jött a hirtelen érkező tavasz a Mangalica fesztivál szervezőinek, meg nem is. Az tény, hogy a 11 fokos melegben mindenki szívesebben ment ki megnézni a fesztivált, mint ha hideg lett volna, viszont épp akkorra olvadt el az összes hó és jég, mire megérkezett a tömeg, így mindenhol sártenger volt. Viszont a mangalicából készült fogások erről elterelték a figyelmet.

A Vajdahunyad vára tulajdonképpen már délelőtt 11-re megtelt, ez túlzás nélkül állítható. A tömeg már a bejáratnál "összeállt", és többen el sem fértek volna a várba vezető sétányon. A Mangalica fesztivál tavaly is ugyanilyen népszerű volt már, akkor is rengetegen mentek ki a Városligetbe megnézni, pedig először "csak" 2007-ben szervezték meg, tehát évtizedes hagyományról még nem beszélhetünk. De úgy tűnik, Budapestnek tetszik, hogy megkapja azt, amiért másoknak vidékre kell menni, az igazi disznótoros hangulatot.

28 csapat döntött úgy, hogy benevez, és megpróbálja elnyerni a legjobb mangalica pörköltnek járó díjat az eddigi örök győztestől, a Fiatal Asszonyok Szövetsége nevű csapattól. Velük egyébként mi is találkoztunk, mint kiderült: csak férfiakból áll a csapat, és amikor azt kérdeztük, hogy akkor mégis miért az a nevük, hogy Fiatal Asszonyok Szövetsége, akkor csak annyit mondtak: a rövidítése miatt, merthogy rövidítve a csapatuk neve F. A. SZ.

A zsűrit idén Rákóczi Feri, a TV2 műsorvezetője erősítette, azt mondta: egyértelműen nem érzi hátránynak, hogy ő az egyetlen civil a zsűriben a mesterszakácsok mellett, merthogy ő igazi profi, ha evésről van szó, így nem lóg ki a sorból.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…