De vuurvogel is een bijzondere installatie gemaakt door Othilia Verdurmen. Othilia heeft de mythe van de vuurvogel vormgegeven en er een prachtige lichtshow met bijbehorende soundscape omheen bedacht. Een wereld voor alle zintuigen, niet alleen om naar te kijken, maar ook om te ruiken, horen en voelen. De toeschouwer wordt meegevoerd door het veranderende licht, geluid, de geuren en het zachte materiaal dat volgens de kunstenares ‘erg ontspannend werkt’.

Het Groninger Museum wil niet alleen kunstenaars en artiesten uitdagen, maar ook de bezoeker. Bij de Vuurvogel is het aan de toeschouwer om zijn eigen fantasie te gebruiken. Dij deze cross-over tussen geluid, materiaal, geur en licht kan men vrij associëren en inspiratie opdoen. Een totaal nieuwe vorm van kunstbeleving.

De Vuurvogel is vooral heel geschikt voor het Speciaal Onderwijs. Dit zintuiglijk project nodigt uit om te ervaren. Alle zintuigen worden geprikkeld. Kleuren, geuren, geluid vormen samen met de voorstelling de sprookjesachtige wereld van de Vuurvogel. Voor het museumbezoek krijgen de scholen een lesbrief opgestuurd.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…