smsa till 72345
Skriv:
FREENET10, så skänker du 10 kr
FREENET25, så skänker du 25 kr
FREENET100, så skänker du 100 kr
FREENET200, så skänker du 200 kr

Donera pengar till Reportrar utan gränser!
Reportrar utan gränser är en ideell organisation som arbetar för pressfrihet runt om i världen. Bland annat hjälper vi fängslade journalister. Varje bidrag till vår verksamhet är varmt välkommet och mycket behövligt.

Reportrar utan gränser startades i Frankrike 1985 av den unge radiojournalisten Robert Ménard. Han hade reagerat på att massmedier i västvärlden bara brydde sig om avlägsna länder när katastrofer av något slag hade inträffat. Genom att starta Reporters sans frontières ville Robert Ménard komplettera en nyhetsrapportering som han ansåg sensationalistisk och ge bilder från olika länder inte bara i tider då det var krig eller kaos orsakade av naturkatastrofer.

I fyra år stödde Reportrar utan gränser en journalistik, som försökte berätta om "bortglömda" länder". Under den här perioden upptäckte Robert Ménard hur svårt det var för många journalister att utöva sitt yrke. I många länder dödades reportrar varje år under sin yrkesutövning. I andra satt de fängslade för att de hade rapporterat för makten obehagliga sanningar.
1989 lades organisationens arbete om totalt. Från och med det året prioriteras i stället jobbet att försöka få fängslade journalister befriade och att påtala brott mot pressfriheten och yttrandefriheten runt om i världen.

Som organisation finns Reportrar utan gränser i dag i nio länder, men medlemmarna är spridda runtom i hela världen. I Paris ligger Reportrar utan gränsers generalsekretariat med ett 20-tal anställda. Andra stora sektioner finns i Tyskland, Spanien och Schweiz, något mindre i Belgien och Italien. Därutöver har organisationen kontor i Washington, New York och Tokyo. På ett hundratal orter runtom i världen har RSF rapportörer, som ser till att generalsekretariatet får reda på brott mot press- och yttrandefriheten.

Vill du donera pengar kan du också göra på två till olika sätt:

Mejla till reportrarutangranser@rsf.org och tala om hur mycket du vill donera, så skickar vi inom några dagar ett förtryckt inbetalningskort.

Du kan också betala in direkt på Bankgironummer 5567-3818, betalningsmottagare Reportrar utan gränser.

Om du har några frågor mejla till reportrarutangranser@rsf.org

Tack för ditt bidrag!
Tack till Robert Lundgren för musik
RUGsmsUrban1.mov

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…