Del 1936 al 1939 els municipis encara separats de la Vall de Bianya i de Sant Salvador de Bianya van patir les conseqüències de la Guerra Civil que es disputava arreu del país. Les primeres reaccions anticlericals, la crida de lleves, els comitès i els sindicats, l'escassetat d'alguns aliments, les morts al front, l'arribada de refugiats, l'establiment de les Brigades Internacionals a la Riba... són experiències que han marcat els records de molts bianyencs i bianyenques.

A més, a La Canya, la Paperera del Fluvià s'incorporà dins la xarxa d'indústries de Guerra de la Generalitat republicana, que li assignà el nom en clau de "fàbrica número 4".

Una desena de testimonis recorden aquestes i altres vivències i ens ajuden a entendre com es va viure la Guerra Civil a Bianya.

DURADA: 32 minuts
-----

Un documental produït per l'Ajuntament de la Vall de Bianya, realitzat per ZEBA Produccions amb la col·laboració del Departament d'Interior - Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya i l'assessorament històric de Jordi Pujiula.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…