Ca.B.I.N.A. / Can't Believe It's Not Art - ''The Theatre of The Absurd'' (educational documentary)

Projekt Ca.B.I.N.A. ima u cilju obratiti se adolescentima i studentima tijekom njihovog obrazovnog procesa nudeći im poticaj u učenju jezika kroz umjetnost.

Osijek, zagonetna domena naših ideja, mjesto je u kojem se ništa ne događa, grad koji nepomično stoji iz neobjašnjivih razloga dok unutar njega stagniraju žarišta kulture, a bujaju trgovački centri. Ponukani željom za promjenom i buđenjem voljenoga grada izvorište inspiracije za stvaranje nalazimo u jeziku apsurda. Suprotstavljanjem stvarnosti nastojimo srušiti logiku i zakonitosti kako bismo potresli mladog čovjeka, potakli ga da odbaci automatizam svakodnevice i osvijesti svoje postojanje.

The Theatre of the Absurd obrazovno – umjetnički je video uradak na engleskom jeziku, s temom Teatar apsurda, koji obuhvaća interpretaciju jednočinke ‘Philip Glass Buys a Loaf Of Bread’, Davida Ivesa te glazbene uratke samoga skladatelja Philipa Glassa. Sudionici projekta studenti su 2. godine Učiteljskoga fakulteta u Osijeku - polaznici kolegija Dramska radionica na engleskom jeziku, u suradnji s Radnom skupinom Dje.V.E.

Directed by Željka Flegar & Jelena Kovačević
Screenplay Željka Flegar
Produced by GERILAFilm
Director of photography / camera Igor Sambolec
1st assistant camera & sound Boris Tadijanović
Editing Igor Sambolec, Jelena Kovačević, Željka Flegar
Still photography Igor Sambolec

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…