Conferència del 2 de maig de 2017 dins el VIIè Cicle Aula Blanes. La Mònica Sagrera és una estudiant del doble grau de Veterinària i Ciència de la Producció Animal, participant de la setena edició del Programa Joves i Ciència que, gràcies al seu estudi sobre “Avaluació de l’ús de gossos per a la detecció de l’escarabat morrut”, ha presentat el seu treball a la fira més important de treballs preuniversitaris,la Intel ISEF (International Science Engineering Fair), al Imperial College (Londres), junt amb altres premis i mencions relacionats amb la sostenibilitat i originalitat del projecte.
A la xerrada es parlarà de la domesticació del gos. Un animal que d’origen ha estat un fidel ajudant en les tasques de cacera i control dels ramats, i que ha evolucionat la seva relació amb les humans en base a l’evolució de la seva domesticació i el coneixement d’aspectes claus de la seva conducta. L’exemple de la gossa Popi, entrenada per detectar l’escarabat morrut, un insecte invasor que està afectant greument a les palmeres, servirà per mostrar la vinculació entre la ciència i la sorprenent capacitat olfactiva dels gossos.
Uns animals que estan essent protagonistes de múltiples tasques que estant contribuint en el món de la ciència i en el benestar de les persones.