Xavier Carmaniu, Miren Etxezarreta, Adrian Melis, María Ruido i Rosa Pera.

Dimecres 6 d'abril de 2011

Visita: 17.30 h Porta de Bòlit-SantNicolau (Plaça de Santa Llúcia 1, Girona)

Conversa: 18.30 h Dadespai (Rambla de la Llibertat 1, Girona)


Precedit de la visita comentada a l'exposició, conduïda per la seva comissària, Rosa Pera, i els artistes Adrian Melis i María Ruido, es va obrir el diàleg entre Xavier Carmaniu i Miren Etxezarreta. Diferents mirades, des de la història i l'economia, i també des de les pràctiques artístiques contemporànies, sobre els models econòmics globals en crisi i el seu efecte en la societat i en l'àmbit local.

Xavier Carmaniu, escriptor i historiador gironí, ha vinculat la seva carrera professional a la divulgació històrica a través dels mitjans de comunicació. Alguns dels seus títols més destacats son: Història amb pilotes. Es pot aprendre història parlant de futbol?, Captiu i desarmat i Carles Rahola. L'home civilitzat, entre d'altres.

Miren Etxezarreta és catedràtica emèrita d'Economia Aplicada a la UAB i doctora per la London School of Economics. Membre de diversos moviments socials, planteja una visió crítica dels estudis d'economia. Ha publicat nombrosos treballs, entre els quals destaquen Crítica a la economía ortodoxa, Globalización capitalista; luchas y resistencia, La reestructuración del Capitalismo en España (1970-1990) o Qué pensiones, qué futuro.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…