B'Rock en Jan Decorte nemen na 'Dido & Aeneas' (2006) opnieuw een werk van de Engelse componist Henry Purcell ter hand. 'The Indian Queen' (1695) speelt zich af in Peru en Mexico net voor de Spaanse invasie. De 'Indian' koningin in het verhaal is in feite Zempoalla, heerseres over Mexico. Het libretto is een kluwen van hofintriges, oorlogen en rivaliteiten in de liefde waarin de Azteekse held generaal Montezuma een centrale rol vervult.

In het 17e-eeuwse Engeland kwamen de pogingen om volledig gezongen opera's op de planken te brengen maar niet van de grond. Bij 'The Indian Queen' spreekt men dan ook van een 'semi-opera': muzikale stukken afgewisseld met gesproken en gedanste passages. De gesproken passages zijn in de loop van de uitvoeringsgeschiedenis meer en meer verdwenen. Hierdoor wordt de muziek soeverein en valt het libretto uit elkaar in fragmenten zonder een direct verklaarbare samenhang. Dat duwt Jan Decorte als vanzelf naar meer abstractie. In zijn enscenering kiest Decorte dan ook voor beelden die de muzikale ervaring versterken.

Voorstellingen:
14, 15 & 16 mei 2011 - Kaaitheater, Brussel
18 & 19 januari 2012- deSingel, Antwerpen
26 januari 2012- Concertgebouw, Brugge

b-rock.org

Een coproductie van KunstenfestivaldesArts, Kaaitheater, Concertgebouw Brugge en deSingel, in opdracht van het KunstenfestivaldesArts en Kaaitheater.
Een productie door B'Rock en Bloet vzw.

Video: Matthias Storme, s.i.d.vzw

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…