Met 'Die Jahreszeiten' pakt barokorkest B'Rock uit met een klassieker. Toen Joseph Haydn (1732-1809) begin 1800 zijn laatste, en meteen ook grootste oratorium, Die Jahreszeiten, uitbracht, was de belangstelling zo overweldigend, dat er meteen extra uitvoeringen georganiseerd werden. In Die Jahreszeiten bezingen een pachter, zijn dochter en een jonge boer de kringloop van de seizoenen. Een échte ode aan de natuur. Maar Haydns meesterlijke muziek en lyrische teksten komen in deze tijden van natuurrampen en opwarming van de aarde in een ander daglicht te staan. De seizoenen zijn niet langer voorspelbaar en het landleven heeft zijn idyllisch karakter verloren.
Met als ondertitel 'Es gibt keine Jahreszeiten mehr?' gaan B'Rock en het Opera O.T. regieduo Mirjam Koen en Gerrit Timmers op zoek of de seizoenen en alle hoop verloren zijn gegaan?

Dit beroemde oratorium wordt nu in een geënsceneerd versie gebracht. Decor, spel, kostuums en 18 meter brede videoprojecties geven een extra dimensie aan de Haydns meesterlijke muziek en Van Swietens lyrische teksten.

B'Rock, gedirigeerd door 'rising star' Christopher Moulds, zorgt samen met het Vocalconsort Berlin en de solisten Tom Randle, Tim Mirfin en Robin Johannsen voor de muziek.
De regie s in handen van Gerrit Timmers en Miriam Koen van Opera O.T., dat zich sinds zijn ontstaan heeft ontwikkeld als operahuis met een geheel eigen stijl.

J. Haydn, Die Jahreszeiten

Christopher Moulds: dirigent
Gerrit Timmers & Miriam Koen: regie
Robin Johannsen: sopraan
Tim Mirfin: bas
Tom Randle: tenor
Vocalconsort Berlin: koor

Ton Lutgerinck & Marieke den Dulk: choreografie
Bernadette Corstens: kostuums
Uri Rapaport: licht

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…