(1e uitzending: Radio, 27 mei 1995, RVU, Radio5)
WINNER 'J.B. Broeskzprijs '94-'95 Radio'

Om het stierengevecht op het traditionele tijdstip te laten beginnen, wordt desnoods de klok stilgezet, zodat de toreadores stipt om 17.00 uur oog in oog staan met de stier. Dit eeuwenoude schouwspel heeft vanaf het allereerste begin garant gestaan voor heftige discussies. Want: gaat het hier om een cultureel ritueel of om een culturele vorm van dierenmishandeling?

In La Corrida treedt de nuchtere dierenbeschermer Bob Mayer, voorzitter van het comité Anti-Stierenvechten, als stier in de arena tegenover de enige toreador van Nederland, Peter Hattink. Geheel volgens de regels van het spel wordt het stierengevecht bekeken door de ogen van de stier en de ogen van de stierenvechter.

Ook zijn fragmenten uit Spaanse televisieverslagen en verschillende paso dobles te horen. Hoe ziet deze -vermoedelijk- laatste dag van de stier er uit, wat voor jeugd heeft hij achter zich en wat gaat er door hem heen als hij de arena betreedt? En waar moet de stierenvechter op dat moment op letten? Hoe beheerst hij zijn angst en wat doet hij tot het moment van de duende met zijn bijgeloof, zijn kleding en zijn bidprentjes?

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…