Na ovogodišnjem, jubilarnom, 20. BELEF-u, koji će se održati od 15. jula do 7. avgusta 2011, pod sloganom Audio Visual 21st Century – AV 21, akcenat je stavljen na audio-vizuelni deo programa koji predstavlja presek najaktuelnijih događanja na svetskoj umetničkoj sceni. Koncept ovogodišnjeg Belefa predstavlja projekte koji objedinjuju audio i vizuelne umetnosti i tematski se bave odnosom tehničko-tehnološkog razvoja, prirode (i njenog uništavanja) i čoveka kao pokretača i objekta ovih promena. Zastupljeni su svi mediji (scenska, muzička, vizuelna umetnost), prepliću se kroz program, što je donekle i odraz vremena u kome živimo. Prvi put, ove godine, povodom obeležavanja jubileja, BELEF će imati segmente ekološkog programa, programa za decu, kao i programa koji se bavi inkluzijom osoba sa invaliditetom.
Stoga, našu ciljnu grupu čine grupe različitih profila i starosne dobi, deca do 15 godina, mladi od 15 do 35 godina starosti, manjinske i ranjive grupe…

Cilj programa Belefa 2011 je afirmisanje umetničkih vrednosti, animacija i edukacija publike, izgradnja novih estetskih i vrednosnih kriterijuma.

Beogradski letnji festival je manifestacija koja tokom leta ima za cilj da producira i predstavi vrhunska umetnička ostvarenja iz oblasti muzike, pozorišta, vizuelnih umetnosti i drugih umetničkih disciplina, i da na taj način animira Beograđane i goste Beograda. U toku 2010. godine, Belef je postao član Asocijacije evropskih festivala (EFA).

Kao i do sada, Beogradski letnji festival će se održati pod pokroviteljstvom Grada Beograda, u izvršnoj produkciji BELEF centra. Umetnički direktor Beogradskog letnjeg festivala – BELEF 2011 je vizuelni umetnik, Aleksandar Denić.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…