Kommer ni ihåg hur exalterade vi var över Slaps tävling/dokusåpa One in a million för några månader sedan? Klart ni gör. Vi kunde ju inte sluta skriva om det. Två individer som likt undertecknad också satt klistrade framför YouTube två gånger i veckan var Danijel Stankovic och Martin Pennlowe som gjort slag i sak och bestämt sig för att genomföra en svensk version av det hela.

I korta ordalag är temat i stort detsamma som den amerikanska förlagan, med några modifieringar. Fem deltagare kommer under fem dagar att spendera sin tid i Malmö där skateboardleverne står på schemat dygnet runt. Förutom att skata tillsammans med initiativtagarna kommer även hemliga gäster att finnas på plats och naturligtvis är det ordnat så att det hela dokumenteras både film- och videoledes. Resultatet av denna dokumentation kommer att dyka upp både i Giftorm och Transition och här på Defekt kommer ni att kunna ratta in de avsnitt som det videoburna materialet genererar.

Hur blir man då en av de fem utvalda? Ganska enkelt faktiskt. Först och främst måste du vara 16 år eller äldre. Efter det kriteriet uppfyllts mailar du en länk innehållandes klipp, eller varför inte en hel part, med dig själv till adressen epm@defekt.se. Till detta vill man även ha en film där du presenterar dig själva, vad du heter, var du bor, hur länge du har skatat och så vidare. Glöm inte heller att berätta i mailet hur man enklast får tag på dig. E-post eller telefon går utmärkt. Glöm inte att det hela måste finnas på plats senast 25 juli.

Efter vi passerat deadlinen kommer Jugga och Pennan att sätta sig ner och välja ut de fem deltagare som under augusti månad skickas till Malmö för en veckas äventyr där målet är att välja ut en vinnare som går hem med en årsförbrukning kläder från WeSC, en lika lång förbrukning av brädor, truckar och hjul från Deluxe samt tolv par skor från Nike SB.

Visst låter det busenkelt? Bra! Ta en titt på videon ovan och skicka sedan in ditt bidrag till epm@defekt.se. Inget att förlora. Allt att vinna. Vi ses i augusti!

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…