De Heineken Ontvoering - 27 oktober in de bioscoop met oa Rutger Hauer, Reinout Scholten van Aschat, Teun Kuilboer, Korneel Evers en Gijs Naber. Regie is in handen van Maarten Treurniet.

Op een koude novemberdag in 1983 wordt 's werelds succesvolste en rijkste bierbrouwer Alfred Heineken samen met zijn chauffeur Ab Doderer voor de deur van zijn kantoor ontvoerd. Wat volgt is de meest geruchtmakende en beruchte ontvoeringszaak die Nederland ooit gekend heeft.

Eenentwintig uitputtende en zenuwslopende dagen verblijft de fabrikant in een koude, benauwde cel, vastgeketend en voor het eerst van zijn leven volkomen machteloos. Zijn ontvoerders, vier criminele vrienden uit Amsterdam, ondervinden grote problemen om het losgeld te incasseren. Het hele land leeft mee en houdt de adem in.

Intussen neemt Rem de bewaking van de twee ontvoerde mannen voor zijn rekening, waarbij hij met sadistisch genoegen Heineken vernedert en angst aanjaagt. Als eindelijk het losgeld overgedragen is, volgt de bevrijding van Heineken en zijn chauffeur. Vanaf dat moment begint de klopjacht op de ontvoerders, waarbij Heineken zich niet beperkt tot het passief volgen van de ontwikkelingen. Dominant en tot op het allerhoogste niveau wendt hij zijn invloed aan om de opsporing te laten slagen. Was hem tijdens de ontvoering de rol van prooi opgelegd, nu is híj de jager.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…