Multidisciplinaire voorstellingen buiten het boekje! De succesvolle eerste editie van Overspel in april van dit jaar heeft de creatieve aantrekkingskracht aangewakkerd; dansers, beeldende vormgevers, muzikanten, acteurs, regisseurs en schrijvers zijn in deze tweede editie hun eigen genre opnieuw ontrouw om te kunnen stoeien met andere disciplines.

1dayplay gooit de creatieve breinen van acteurs, een regisseur, schrijver, beeldend kunstenaar en lichtontwerper bijeen om een voorstelling te maken die tijdens Overspel ook meteen haar première beleeft! De creatieven van 1dayplay krijgen vroeg op de ochtend van 10 september een enveloppe met daarin het inhoudelijke uitgangspunt voor een voorstelling en een paar ‘spelregels’ waaraan ze zich moeten houden. Ze hebben vervolgens één dag de tijd om met dit uitgangspunt te spelen.

Verrassen, uitdagen en versterken. Klatz is een nieuw collectief opgericht door Thomas Martens (CubeX) en Ineke Wolters (InesInez) dat werkt vanuit improvisatie en bestaat uit muzikanten, dansers en beeldende vormgevers. Tijdens Overspel improviseren zij live voor publiek waarbij een spannend spel tussen aantrekken en afstoten ontstaat in beeld, beweging en geluid.
En….na afloop van de voorstellingen in de Begane Grond kan het bijna niet anders dan dat de plaatjes van onze DJ je opzwepen om ook zelf de stoute dansschoenen aan te trekken in het café.

1dayplay bestaat uit:
Regisseur: Ulrike Doszmann
Schrijver: Marcel Roelfsema
Acteurs: Lonne Gosling, Evelien Bijnen.
Lichtontwerper: Emile van Gils
Beeldend kunstenaar: Hanneke Wetzer

Klatz bestaat uit:
Muzikanten: Thomas Martens, Johan Reijnders, Edward Capel
Beeldende vormgevers: Julian van Buul, Marsha Simon
Dansers: Andreia Rodrigues, Ineke Wolters

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gemeente Eindhoven.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…