Amin 27, de maker zelf, laat het asielzoekerscentrum zien waar hij voor het eerst Nederland ervaart. In een voice-over vertelt hij hoe zijn vader hem naar ons land stuurt. Zijn vader blijft in Iran, wordt vermoord en de hoofdpersoon krijgt een verblijfsvergunning. Maar, zo vraagt hij zich af, waarom en waarvoor?
Hij heeft geen hoop, geen jeugd, geen herinneringen. Hij besluit naar Iran te reizen en op zoek te gaan naar de jeugdherinneringen die hij door zijn gedwongen vertrek naar Nederland is kwijt geraakt.
Filmen in Iran is gevaarlijk. De maker filmt in het geheim, vanachter autoraampjes, vanaf het balkon. De hectiek van Teheran, de stad van zijn jeugd, is voelbaar in autotochten met harde muziek uit de radio. De interviews met zijn vrienden en familie, die niet herkenbaar in beeld mogen, worden verbeeld in gekaderde stills van hun omgeving.
In stappen neemt de maker ons mee in een wereld die van hem was, maar hem nu zo vervreemdt. Volgens zijn familie en vrienden heeft hij niets gemist. Maar als hij niets gemist heeft, waarom en waarnaar heeft hij dan zo’n heimwee?

Comma (Komma) is tot stand gekomen in samenwerking met Omroep Brabant en geselecteerd voor het 24e International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) 2011.
Amin Haghighizadeh woont en werkt in Breda als onafhankelijk filmmaker.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…