Actualitzat el 30.10.2011 a les 12:04 - Àngela Sauret

Dues setmanes després de l'ocupació de l'edifici del carrer d'Almagro, les 10 famílies que s'hi han instal·lat critiquen la mala praxi dels Mossos d'Esquadra en la identificació dels ocupants de l'immoble. Segons els Mossos, la policia catalana es limita a identificar les persones seguint el requeriment judicial.

De les 20 persones adultes que dormen a l’immoble, a hores d’ara n’hi ha set d’identificades, i els veïns denuncien que dues d’aquestes identificacions s’han fet de manera irregular. Les identificacions van començar divendres, i el dissabte se’n van efectuar sis més. Les famílies ocupants de l’immoble del carrer d’Almagro denuncien que la policia catalana va entrar als pisos sense permís per identificar-los. Els Mossos han explicat que efectuen la funció de policia judicial i, per tant, executen les ordres del jutge. Segons la normativa, els Mossos només poden identificar les persones que entren i surten de l’immoble, però no poden accedir unilateralment a l’edifici perquè l’ordre judicial no els ho permet.

L’edifici es va ocupar el 15 d’octubre després de la manifestació del moviment del 15-M, i actualment hi viuen 10 famílies, la majoria desnonades, per no haver pogut pagar el lloguer. La denúncia de l’ocupació l’ha assumit el Jutjat d’Instrucció 6 de Barcelona i els set ocupants que ja han estat identificats està previst que declarin davant del jutge el 31 d’octubre i el 2 de novembre, abans de la vista judicial del 4 de novembre.

btv.cat/btvnoticies/2011/10/30/identificacions-almagro-families-mossos/

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…