Voor het Leeuwarder literatuur- en muziekfestival Explore the North maakt audiokunstenaar Bouke Groen in samenwerking met kunstenaarscollectief 1000 Pixels uit Letland en The Wired Audio een groot audio- en videowerk. Tevens werken er aan het project studenten van de Academie van Popcultuur en het Friesland College mee.

Langs de Tweebaksmarkt in Leeuwarden, de verbindende weg van het festival, worden op een specifieke manier tien speakers geplaatst die de mogelijkheid geven om geluid door de straat te laten bewegen. Ook wordt er met projecties geëxperimenteerd.

Op voorhand maakten kunstenaars uit Letland audio- en video-opnamen die ze meenamen naar Friesland. In de week voor het festival is er op locatie in Leeuwarden gewerkt om deze en nieuwe opnamen tot een dynamisch geheel te smeden. Letland en Friesland tezamen voelbaar in woord, klank, toon, ruis, geluid en meer. Omgevingen versmelten, talen vermengen, een montage van culturen voelbaar in verschil en overeenkomst, samengebracht door een fascinatie voor plaats, tijd en geluid. Deze klanklandschappen vormen de 'festivalaankleding' van Explore the North.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…