Konstlab. Petra Fransson läser "Rosamunde", den tredje delen i Elfriede Jelineks "Döden och flickan I-V: Fem prinsessdramer".
Som en del av sitt avhandlingsarbete vid Teaterhögskolan i Malmö arbetar Petra Fransson med Elfriede Jelineks dramatik och närmar mig ett begreppsliggörande av skådespelandet genom fenomenologin och existentialismen. Hon undersöker sambandet mellan musikalitet och spelbarhet – skådespelandets uttrycksmöjligheter i spänningen mellan textens höjd och den i rummet och tiden utsatta kroppen – och att skådespelandet i så hög grad liknar det att existera; det tvetydiga i att hela tiden göra val som befäster varat men som samtidigt också för vidare.

Petra Fransson är skådespelare utbildad på Teaterhögskolan i Malmö och på Musikhögskolan i Göteborg. Hon är främst verksam på Helsingborgs Stadsteater och i malmöbaserade grupperna Teatr Weimar och Avdelning14. Sedan hösten 09 är Petra även doktorand vid Teaterhögskolan i Malmö där hon också undervisar.
Konstlab är ett samarbete mellan Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs Universitet och Atalante. Här presenteras olika slags forskning inom konstområdet i en dialog med publiken. Projektledare och moderator är Ole Lützow Holm.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…