Koninklijke opening eerste LNG-Terminal in Nederland

Op vrijdag 23 september 2011 opende Hare Majesteit Koningin Beatrix de eerste LNG-terminal in Nederland op de Maasvlakte in Rotterdam. Gate terminal (Gas Access To Europe) is de eerste importterminal voor vloeibaar aardgas in Nederland. De succesvolle opening werd op vrijdag bezocht door vele prominenten, waaronder de Koningin en op zaterdag door medewerkers en andere geïnteresseerden in de terminal.

Artishock verzorgde de conceptontwikkeling, logistieke organisatie, communicatie en thematische vormgeving rondom de officiële opening van deze eerste Nederlandse LNG import terminal op vrijdag 23 en zaterdag 24 september 2011. Een groot aantal gasten uit binnen- en buitenland was aanwezig bij de indrukwekkende openingsceremonie waarna Hare Majesteit de Koningin de terminal officieel opende. De ceremonie betekende het officiële startsein van Gate terminal. De openingsceremonie ‘Energise your world’ bracht via een melange van klassieke en moderne muziek, zang, dans en acrobatiek in combinatie met fraaie audio-visuele presentaties in een setting van 360 graden en draaistoelen het bedrijfstechnische proces van gaswinning tot levering aan de gebruiker in beeld.

Artishock betrok bij haar werkzaamheden een aantal andere Brabantse professionals, zoals Leo Kroese als bouwmeester van de eventsite en Vincent van den Elshout als imagineerder van de openingsceremonie. Artishock werkte verder met gerenommeerde partijen als Neptunus, Stagelight, Heuvelman en Maison van den Boer. Opdrachtgever was Peter Bassa, communicatiemanager Gate terminal en projectleider van het openingsevent.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…