24/2/1997
Jef Beheydt: Geen leidersplaats voor Deinze, van de tweede plaats zelfs teruggevallen naar een gedeelde vierde met Denderleeuw en dit na schitterende prestatie, die ook Jos Heyligen bewonderend prees. Maar net als een maand eerder op Beveren moesten de Oost-Vlamingen van Eddy Mestdagh zich met een gelijkspel tevreden stellen. Hun demonstratie werd andermaal te karig beloond Westerlo, een uur lang lijdende leider, was bijzonder gelukkig met het resultaat maar woedend op scheidsrechter Javaux. Terecht. Het is niet omdat Fred Delcourt genoeg heeft van de voortdurende kritiek op zijn fluiteniers, dat die laatsten een vrijgeleide krijgen en kunnen doen waar ze zin in hebben.

"Vooreerst van harte proficiat voor de prestatie van de tegenstander", loofde Jos Heyligen na de match. "Het is niet de eerste keer dit seizoen dat mijn ploeg op die manier onder drul werd gezet. Deinze verplichtte ons tot een spel dat ons niet ligt en wat wij ook deden, wij slaagden er niet in de tendens om te keren. Het ontbreken van een rustbrenger als Burg wellicht."

Het was nochtans allemaal goed begonnen voor zijn manschappen. Deinze, dat naast doelman David (geschorst) ook kapitein Maache (geschorst) en flankspeler Audoor (gekwetst) moest missen, had niet onmiddelijk zijn kruissnelheid te pakken en Westerlo, geoliede machine, liet zich meteen gelden. Maesen reageerde al in de eerste minuut op een actie Cox-Van De Weyer maar stond machteloos toen Ferreira na goed tien minuten een dichte vrijschop van Peetersmans binnen buffelde. Vijf minuten later wandelde de Braziliaan nog eens door het hart van de thuisdefensie maar schoot tegen Maesen aan. Het had het einde vande partij kunnen zijn, het was in elk geval het einde van het overwicht van geel-blauw. Deinze kwam onder stoom, reeg de kansen aaneen (14' Rondags in de voeten van Sergeant, 21' een-twee Saad-Vanderbeken naast, 19' en 34' Luc Feys, 45' Van Hende heel alleen, te zwak), maar hield het tempo iets te laag omWesterlo echt van de kaart te krijgen. Dat zou slechts na de rust gebeuren.
Die tweede helft! Voorde Kempense bezoekers een verschrikking. De wederuitgave van Deinzes belegering op Beveren een maand geleden. Met zijn allen, Maesen uitgezonderd, op de Westerlose helft en Rondags in de hoofdrol. Deinze heeft echter, nu Vergucht de frisheid van het begin van het seizoen wat mist, teveel kansen nodig om te scoren.Het moest zich dan ook tevreden stellen met een "scharreldoelpunt" van subersub Van Hende en, in de allerlaatste minuut, wat de treffer van het jaar geweest zou zijn. De heerlijke deviatie in de vlucht van Vergucht werd evenwel voor buitenspel weggevlagt. Terecht maar spijitg, om de schoonheid van de act en de verdiensten van de ploeg. "Het voornaamste dat ik uit die topwedstrijd en vorige haal is het feit dat wij met onze koppositie overweg kunnen", besloot Eddy Mestdagh. Deinze is in elk geval klaar voor de komst van Waregem binnen veertien dagen. Voor the game of the year zoals de speaker zinderend omriep.

Toeschouwers: 3600
Scheidsrechter: Javaux
Doelpunten: 10' Ferreira 0-1, 61' Van Hende
SK Deinze: Maesen, Hallaert, Verbeeck, Foucquet, Verstuyft (78' Steven Feys), Saad, Van Hende, Vanderbeken (78' Stijn Dhont), Vergucht, Sergeant, Luc Feys
VC Westerlo: Rondags, Thijs, Van Rethy, Cox, Caers, Pauwels (67' Herbots), Wilmssen, Peetermans, Martens, Ferreira, Van de Weyer (79' Coenen)
Gele Kaarten: Caers, Van Hende, Ferreira, Thijs, Martens, Sergeant

(Het Nieuwsblad ma. 24/2/97-)

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…