Roger Swings is a Belgian blacksmith. He talks about his passion for his work and how the rhythm of the hammers on the metal sets his mind free.

Filmed by Danny Vanbergen - Tim Verheyden
Produced and edited by Tim Verheyden
timverheyden.com

users.telenet.be/rogerswings/siersmederijswings/htmlnl/index.htm
ambachtindekijker.com/

Naar aanleiding van de Dag van de Ambachten, een dag waarop een groot aantal Vlaamse ambachtslieden hun deuren openzetten voor het grote publiek, gaat de ondernemersorganisatie Unizo op zoek naar een nieuwe naam voor de term 'ambachten'.
Unizo maakt gebruik van de Dag van de Ambachten om te wijzen op een hiaat. "De consument is anno 2012 opnieuw gericht op zoek naar duurzame en authentieke kwaliteitsproducten. Toch vindt die consument die producten nog te moeilijk", stelt Unizo. "De sector krijgt volgens 66 procent van de ambachtslieden te weinig waardering. Een deel van de uitblijvende erkenning zit in de ouderwetse naamgeving. De term 'ambachten' is een vertaling van het Franse 'artisanats', maar in het Nederlands klinkt dat oubollig en dekt dat de lading niet helemaal meer."

De ondernemersorganisatie gaat daarom op zoek naar een nieuwe naam die de lading beter dekt. Voorstellen kunnen hier worden ingediend. Unizo beloont de bedenker van de beste naam met een pakket ambachtelijke producten. (belga/tw)

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…