SK DEINZE MIST NIPT PERIODETITEL NA SENSATIONELE SLOTFASE (1/2/1998)

DEINZE- Geen periodetitel voor SK Deinze dat evenveel punten telt als KV Kortrijk maar een minder gunstig doelpuntensaldo bezit. Deinze werkte zijn twaalfde opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag af en pakte na een desastreuze seizoensstart met een opmerkelijke opmars in de rangschikking uit. Een tweede opeenvolgende deelname aan de eindronde is niet uitgesloten.
Tegen Kapellen leek Deinze niet verder te zullen komen dan een scoreloos gelijkspel. De Oost-Vlamingen zagen Tim Verstuyft en topschutter Fabio Vergucht met blessures uitvallen en konden in de eerste zeventig minuten weinig dreigen. Voor de rust kwam Bontinck enkele centimeters tekort om een voorzet van Audoor in doel te glijden. Kort na de rust pakte de bezoekende doelman Stoops met een goede reflex uit op een kopbal van Brewaeys. Aan de overzijde viel er ook niet veel te beleven. Deinze-doelman David reageerde tweemaal gevat op een goede schietkans voor Berrevoets en een afstandsschot van Sels. Kapellen-trainer Colin Andrews zag zijn ploeg op lullige wijze tot een tiental herleid worden. Nico Van Bouwel incasseerde op het halfuur een eerste gele kaart en sloeg zes minuten later nodeloos de bal met de hand in het Deinse doel. Scheidsrechter Eric Romain sloot Sels terecht uit, waardoor Kapellen nog meer het accent op de defensie ging leggen. Deinze ontbrak creativiteit om goede kansen te scheppen. Teveel spelers bij de thuisploeg voetbalden onder hun intrinsieke niveau.
Achttien minuten voor het einde werd de ban gebroken door Andy Bontinck op aangeven van Audoor, nadat Stoops met een goede tussenkomst had uitgepakt op een schietkans van Saad. De vreugde was van korte duur want Oparaku profiteerde van onzekerheid in de lokale defensie om snel tegen te scoren. In enkele dolle slotminuten konden de tweeduizend kijkers de kou vergeten. Een doelpunt van Janssens werd wegens buitenspel afgekeurd, nadat invaller Kargbo met een kopbal Deinze een tweede maal op voorsprong had gezet. Kapellen leek een punt op zak te zullen stoppen toen Janssens de rebound benutte na een schot van Vuksanovic op de paal. En één minuut voor het einde scoorde invaller Himpe (pas een weekje getrouwd met Ulla Werbrouck) de winnende treffer, waarna Foucquet en Kargbo unieke kansen op een vierde Deinse treffer onbenut lieten. Zwakke prestatie van de Oost-Vlamingen tegen Kapellen, dat Deinze in het verleden veel zwarte dagen heeft bezorgd. J.P.-
(Het Volk ma. 2/2/98)

Toeschouwers: 1860
Scheidsrechter: E. Romain
Doelpunten: 72' Bontinck 1-0, 73' Oparaku 1-1, 83' Kargbo 2-1, 87' Janssens 2-2, 89' Himpe 3-2
KMSK Deinze: David, Hallaert, Verstuyft (27' Himpe), Audoor, Brewaeys, Saad, Maache, Vergucht (57'Kargbo), Bontinck, Van Hende, Vanalderwerelt (56' Foucquet)
FC Cappellen: Stoops, Verschuren, Sillah, Oparaku (81' Walraevens), Van Cleemput, Berrevoets, Mitrovic (52' Vuksenovic), Werdens, Sels, Janssens, Van Bouwel
Gele kaarten: Vergucht, Van Bouwel, Van Hende, Oparaku
Rode kaart: Van Bouwel (tweemaal geel)

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…