Pesti helyszínelők egykor és most – Teleki László öngyilkossága rendőri szemmel Beszélgetés a Teleki László – az Országgyűlés halottja című kiállítás zárónapján

A Teleki életét és halálának tragikus körülményeit bemutató tárlatban nagy hangsúlyt kap az öngyilkosság utáni rendőrségi helyszínelés: eredeti dokumentumok bemutatása mellett 3D-ben láthatjuk Mayer György fotográfus helyszínen készült sztereofotójának életnagyságú kivetítését, amely fontos helyet foglal el a magyar kriminalisztika történetében. Pontosan mit láthattak 1861-ben a helyszínelők? Mik voltak a helyszínelés korabeli körülményei? És hogyan folyna le ez a rendőri vizsgálat ma, a 21. században?

A beszélgetés résztvevői:
Csorba László történész, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, Debreczeni-Droppán Béla történész és Lengyel Beatrix, a Magyar Nemzeti Múzeum Fotótárának vezetője, a kiállítás kurátorai, valamint Anti Csaba László alezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának tanársegédje és Bozó Csaba alezredes, az ORFK Bűnügyi és Szakértői Kutatóintézet Technikai osztályának vezetője. A beszélgetést Martos Gábor, a MúzeumCafé főszerkesztője vezeti.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…