Niet alleen het Food Film Festival is bezig met het verduurzamen van eten, verschillende jonge ondernemers hebben hun tanden gezet in deze kwestie. Tijdens #foodforchange stelt Linda Vermaat deze jonge foodstrijders voor.

De roep om duurzamere voedsel productie en consumptie klinkt nergens luider tijdens dan bij #foodforchange. Linda Vermaat, die zich op dagelijkse basis met duurzame voeding bezig is, nodigde acht ondernemende strijders uit om hun initiatief te pitchen. De Rabozaal was volledig gevuld, voor groot publiek trappen Daniël en Alexander af. Zij willen schapen in Amsterdam. Zij hopen op het Zeeburgereiland op een stuk land schapen te houden voor de schapenvleesconsumptie en voor hun nog te openen, naastgelegen restaurant Schaap. Want wat van dichtbij komt, is lekker.

Jongste ondernemer is Thijl. De zeventienjarige brengt op zijn bakfiets biologische producenten rond om de drempel tot het kopen van ‘betere’ producten zo laag mogelijk te maken. Nousjka roept ons op om te gaan voedseljutten. Door lid te worden van haar website Voedseljutters.nl blijf je op hoogte wanneer akkerland geoogst is en mag je de achtergebleven kromme komkommers en te dunne uien meenemen. Die zouden anders wegrotten, de boer kan deze niet aan supermarkten verkopen. De vrolijke Lynn is met verschillende projecten bezig, zoals met Echte Prijs waarin ze blootlegt dat de goedkope optie in de supermarkt, duurkoop in de wereld is.

Food Film Festival directeur Samuel Levie houdt van achter in de zaal de pitches in de gaten. Na alle acht pitches spreekt hij trots woorden over de gepasseerde initiatieven. Hij is blij om te zien dat er op verschillende plekken ook over de voedselketen wordt nagedacht en actie wordt ondernomen.

Samuel vertelt dat hij en Linda een paar jaar geleden bij TedX tot de conclusie kwamen dat er een TedX over eten gehouden zou moeten worden. Tevreden concludeert hij dat zo’n TedX net heeft plaats gevonden. Hij sluit af met de oproep om na te denken met de vork en de realiseren dat het eten dat je daar op hebt, de wereld bepaalt.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…