Mauritz Tistelö, poet och dramatiker.
Det fjärde seminariet i serien om att leva som människa handlade om ansvar. Seminarieserien är ett samarbete mellan Eva Ingemarsson, Atalante, Urban Strandberg, GU och Klas , Världskulturmuséet.

Ett samarbete mellan Atalante, Världskulturmuseet och Göteborgs universitet.
Vad hjälper en människa att bli hemma i sitt liv? Vi lever och blir till i möten och relationer med andra. Byråkratin, marknaden och vetenskapen försöker göra den gripbara världen förståelig, men går ofta bet på de existentiella frågorna. Konst och religion förenas av viljan att uttrycka och förmedla tankar om det ogripbara. Betyder det att man måste bli religiös eller konstnär? Vi tror inte det, men däremot att religionerna och konsterna kan inspirera till existentiella frågor.
Det 4:e och sista tillfället i vår serie kring temana dödlighet, mening, gemenskap och ansvar. Att vara en kropp är att vara utsatt. Kroppen är utsatt, behöver försvaras. Men behöver också kontakter. Kroppsligt ansvar, om ansvar för kroppen.
 
Att leva som människa innebär att vara utsatt, beroende av andra. Människan har inte bara rättigheter, vi har också ett ansvar inför varandras sårbarhet. Vad innebär det?
Hur kan det tas? Samtalet kretsar kring olika slags ansvar, för individer och samhällen.
Ansvar i relation till olika aspekter av livet – kroppslighet, avlastning, värdighet, kränkthet, försoning, förlåtelse.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…