ÖVERGREPP MOT BARN OCH UNGA I FÖRENINGSLIVET
Riksdagens scoutnätverk, Riksdagens Tvärpolitiska Barngrupp och Scouterna bjuder in till seminarium om övergrepp. Scouterna har de senaste sex åren arbetat målmedvetet med att förebygga och förbättra beredskapen när övergrepp händer – och har värdefulla erfaren- heter och metoder att dela med sig. Inför World Scout Jamboree utbildade Scouterna 13 000 ledare från 130 länder i att förebygga och hantera övergrepp.

PANELSAMTAL
Monica Selin, ledamot av SKL:s styrelse och arbetsutskott
Johan Linnander, Justitieutskottet
Helen Gestrin, Scouterna

Désirée Liljevall, Riksdagens Tvärpolitiska Barngrupp avslutar seminariet

ÖVERGREPP I FÖRENINGSLIVET
Barn och ungdomar tillbringar mycket av sin tid inom föreningslivet. Det betyder att de vistas i miljöer där övergrepp kan förekomma. Men det kan också betyda att barn och ungdomar hittar någon vuxen att anförtro sig åt, då övergrepp har skett i en annan miljö. Det ställer stora krav på ledarna i föreningslivet, som måste vara medvetna om att övergrepp förekommer och vara bereda att reagera och agera ifall det händer.

VAD GÖR SAMHÄLLET FÖR ATT STÖTTA FÖRENINGARNA?
Inom andra områden där barn och ungdomar vistas har politikerna en strategi – inom familjen, i skolan och på fritids. Men vad gör man för att stötta föreningarnas arbete för att förebygga och hantera övergrepp?

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…