Het komt steeds vaker voor dat we door basisscholen gevraagd worden workshops te geven: "iets met media" zeggen ze dan :-) Daar worden we blij van, want dan kunnen we ons nieuwe lichtsetje uitproberen! Deze workshop duurde op de school ongeveer 1,5 dag per klas (het zijn twee klassen). Achteraf hadden we nog best wat werk om de boel netjes te monteren :-) Maar je wil dan natuurlijk ook iets moois afleveren!

We beginnen met een inleidende les in hoe videoeffecten tot stand komen, we laten dan van alles zien van de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn om de virtuele wereld naar je hand te zetten. We proberen verschillende dingetjes uit met de greenscreen. Dan gaan de kinderen een eigen tekening maken waarin ze uiteindelijk met zijn tweeen zullen figureren. Het format is dat van een nieuwsshow waarin steeds wordt door geschakeld naar een andere verslaggever op een andere plek.

Samen met de kinderen gaan wij op onderzoek naar de mogelijkheden van de spannende green‐screen techniek. Deze techniek wordt volop gebruikt op televisie (de weerman), in films en computerspellen. De kinderen gaan voor een groen scherm staan, in de computer wordt dit scherm vervangen door allerlei beelden.

Tijdens deze workshop gaan de kinderen hun eigen achtergrond creëren met behulp van kleurplaten, om vervolgens hun reis om de wereld te beginnen. Door middel van de green‐screen techniek worden zij in hun kleurplaat geplaatst. Door middel van attributen en verkleedkleren zal deze reis worden verduidelijkt. De reis om de wereld zal o.a. onder zee, in de lucht, door de woestijn en ruimte gaan.

Loading more stuff…

Hmm…it looks like things are taking a while to load. Try again?

Loading videos…